Fredensborg Kommune har afsat 20 millioner kroner til at opgradere den centrale del af Fredensborg, der både omfatter Slotsgade, Jernbanegade og parkeringsområdet foran slottet.

Fredensborg Kommune har afsat 20 millioner kroner til at opgradere den centrale del af Fredensborg, der både omfatter Slotsgade, Jernbanegade og parkeringsområdet foran slottet. Illustration: Fredensborg Kommune.

DEBAT:

Brug pengene på de tilgroede steder

Af Fin Mortensen, Maglegårdsvej 523, Fredensborg:

Der er flere ting, der bekymrer mig i forbindelse med den planlagte nye belægning i hovedgaden i Fredensborg: primært bekymrer det mig dog, at vores lokalpolitikere i denne sag tilsyneladende er ude af trit med deres vælgere og de lokale forretningsdrivende, der hverken rådspørges eller høres i processen.

De 20 mio kr., der påtænkes anvendt til projektet, er vel - når alt kommer til alt - vælgernes/ borgernes penge? Og de forretningsdrivende vil vel - når alt kommer til alt - lide et omsætningstab ved at blive lukket inde midt i en byggeplads?

Personligt ville jeg foretrække, at vi - udover helt almindeligt vedligehold af hovedgaden - i stedet bruger de 20 mio. kr. til en generel opdatering af de mange steder rundt omkring i byen, der fremstår tilgroede, nedslidte og forsømte (når da lige bortses fra Slotsgade, som af en eller anden årsag altid fremstår pæn og ordentlig).

Jeg håber naturligvis, at min bekymring omkring vores lokalpolitikere viser sig at være forkert, og den manglede reaktion blot er udtryk for sommerferie eller travlhed med at gentænke nødvendigheden og omfanget af en ny belægning i hovedgaden i Fredensborg. Og - hvem ved - måske viser vore lokalpolitikere sig alligevel at være i trit med deres vælgere og de forretningsdrivende ved at involvere dem og ikke mindst lytte til dem.

God sommer alligevel

Publiceret 24 July 2019 07:00