DEBAT:

Leger lige børn bedst?

"Kære medarbejdere, mit indlæg handler slet ikke om jer. Jeg har aldrig betvivlet jeres kompetencer," skriver Louise Mehnke i et svar til medarbejderne i daginstitutionen Broengen

Louise Mehnke, byrådsmedlem (S), Fredensborg Kommune

I sidste uge skrev jeg et debatindlæg om social integration, bedre udnyttelse af kommunens egne kvadratmeter og forslag om et seniorbofællesskab. Tre fluer med et smæk.

Det faldt desværre medarbejdere fra Broengen for brystet. Kære medarbejdere, mit indlæg handler slet ikke om jer. Jeg har aldrig betvivlet jeres kompetencer.

Det jeg skriver er, at placeringen ikke er god for diversiteten, at børnene primært, men ikke kun, kommer fra det almene boligområde, og at dette medfører en social segregering.

Budskabet i mit indlæg bekræftes i en undersøgelse som Bureau 2000 har udarbejdet for FOA, der hedder: “Leger lige børn bedst? Ulighed og adskillelse i daginstitutioner og skoler”. Den og flere andre undersøgelser understøtter min pointe, at vi skal sørge for at børn vokser op med social forskelligartethed. Eller mangfoldighed, om man vil.

I Broengen har I nogle dejlige lokaler, som koster os 1.685.000 kr. årligt i husleje alene, en skøn legeplads og et populært køkken. Det har jeg tidligere rost, på nær den meget høje husleje, både ved mine besøg i institutionen og i læserbreve.

Jeg har i flere år arbejdet i Kokkedals almene boligområde. Jeg er bekendt med tal og statistikker, og vigtigst af alt - de mennesker der bor der. Jeg er hverken ubegrundet eller unødigt bekymret! Jeg er politiker, og skal tænke på fremtiden i kommunen i et bredt perspektiv. I denne sag gælder det børnenes fremtid og mindre ulighed.

Så kære medarbejdere, mit barns pædagoger, tidligere kollegaer og samarbejdspartnere, I behøver slet ikke forsvare jer – jeg ved, at I gør det godt, men der er samfundsmekanismer, som er stærkere end os, og det er dem, jeg vil spænde ben for.

Publiceret 09 July 2019 07:00