Debattøren foreslår, at omdøbe Lille Torv til Prins Henriks Torv og samtidig sætte én af Prins Henriks skulpturer op på torvet.

Debattøren foreslår, at omdøbe Lille Torv til Prins Henriks Torv og samtidig sætte én af Prins Henriks skulpturer op på torvet. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

DEBAT:

Prins Henriks Torv

"Jeg vil foreslå, at vi som et minde om Prins Henrik, omdøber Lille Torv til 'Prins Henriks Torv'," skriver debattøren i dette indlæg

Jens Anton Hansen, Kovangen 434, Fredensborg

Prins Henrik var meget glad for at opholde sig i Fredensborg og vi fredensborgere var også glade for Prins Henrik.

Jeg vil derfor foreslå, at vi som et minde om Prins Henrik, omdøber Lille Torv til "Prins Henriks Torv".

Da Fredensborg er en Slotsby kan vi sagtens have to områder med kongelige navne.

Samtidig foreslås, at der opsættes een af Prins Henriks flotte skulpturer på dette Torv. Helst så jeg, at det blev "Torso Feminin". Men ellers en anden af Prins Henriks skulpturer. Jeg tænker, at også folk udefra gerne vil besøge Prins Henriks Torv for at se denne statue.

Det fremgår af skiltningen, at indkørsel med biler og motorcykler til Lille Torv er forbudt, men det bliver ikke overholdt.

I forbindelse med denne navneændring bør der foretages afspærring således, at gennemkørsel ikke er mulig. Evt. kunne man flytte de store stenterninger til etablering af afspærring.

Det kunne også være en god ting om den italienske restaurant, der ligger på torvet, havde udendørs servering og at der etableres legefaciliteter for børn.

Nu hvor møbelbutikken er lukket er der mulighed for at flytte Bibioteket ned i stueetagen fordelt på det tidligere Kiwi og møbelbutikkens (tidligere Nordeas) lokaler. Der kunne så være Bibliotek i den ene afdeling og mødelokaler i de andre lokaler.

Jeg tror, at det kunne give et rigtig godt flow mellem Biblioteket og en hyggelig Prins Henriks Plads også med blomsterkummer, hvor der var udendørs servering, legefaciliteter og mulighed for at sidde og slappe af og nyde disse faciliteter.

Publiceret 05 July 2019 05:00