Arkivfoto: Peter Mailand

Arkivfoto: Peter Mailand

DEBAT: Nærpolitiet tilbage til Nordsjælland-og drop Ghettolisten

"Vi foreslår genoprettelse af nærpolitistationerne - det forebygger kriminalitet, fordi borgere og politi lærer hinanden at kende," skriver debattøren i dette indlæg

Af Julie Herdal Molbech, Folketingskandat Alternativet

Boligpolitikken har været præget af ulighed i alt for mange år. Det, som nogle i dag kalder ”ghettoer”, er opstået som en konsekvens af, at mange mennesker med samme socioøkonomiske baggrund er blevet grupperet i samme områder, fordi de ikke har haft råd til at bo andre steder.

I Alternativet er vi stor modstander af regeringens, Socialdemokratiets og SF’s såkaldte ghettopakke, der betyder, at kriminelle handlinger straffes hårdere i udsatte boligområder, at 1-årige tvinges i daginstitution, og at forældre kan straffes økonomisk, hvis deres børn pjækker fra skole.

Vi foreslår genoprettelse af nærpolitistationerne - det forebygger kriminalitet, fordi borgere og politi lærer hinanden at kende. Hvis vi skal have den sociale mobilisering, som et velfærdssamfund efter vores mening handler om, så skal vi hjælpe mange flere børn og unge med at undgå at ryge ud i kriminalitet. Og her skal vi i højere grad inddrage Politiet - inden skaden er sket.

Alternativet foreslår:

  • Nærpolitistationerne skal genoprettes og udvides
  • Reglerne for fleksibel udlejning skal udvides
  • Mentorstøtten til udsatte unge øges
  • Bygninger og boliger renoveres
  • Børn og unge fra udsatte boligområder skal have bedre kulturtilbud
  • Vi skal helt droppe brugen af den stigmatiserende ”ghettoliste”

Publiceret 19 May 2019 06:00