Arkivfoto.

Arkivfoto. Patryssia - stock.adobe.com

DEBAT: Hvor er Fredensborg Forsynings bestyrelse?

"Jeg vil opfordre bestyrelsen til på et af sine kommende møder at få ændret haveaffaldsordningen, så det igen bliver muligt at tilmelde sig for en sæson," skriver debattøren i dette indlæg

Bjørn Helstrup, Svanevej 4, Nivå

Tak til Jesper Tvilde for et sobert læserbrev om den forringede haveaffaldsordning Fredensborg Forsyning har indført i år.

Jeg kan tilføje, at Forsyningens hjemmeside er så rodet, uoverskuelig og overdænget med informationer, at jeg efter flere mislykkede forsøg på at tilmelde mig en afhentning, downloadede appen ”Affaldsportal”, hvor det var nemt at foretage en tilmelding. Link til appen findes på forsiden af Forsyningens hjemmeside.

Det tankevækkende for mig er, at der bag forsyningsselskabet sidder en fjorten mand og én kvinde stor bestyrelse, der må have godkendt denne serviceforringelse og måden den er blevet indført på. Bestyrelsen består af syv byrådspolitikere med borgmesteren i spidsen, fem medarbejderrepræsentanter, to forbrugerrepræsentanter (hvoraf den ene siden repræsentantskabsvalget er blevet byrådspolitiker, så byrådet nu har flertal i bestyrelsen) og et eksternt medlem? Denne bestyrelse holder fire til seks møder om året og modtager hver 24.000, - kr. årligt i honorar (formanden får 162.000, - kr.)

Jeg vil opfordre bestyrelsen til på et af sine kommende møder at få ændret haveaffaldsordningen, så det igen bliver muligt at tilmelde sig for en sæson. Direktionen bør også opfordres til at ændre sprogbrug i sine henvendelse til borgerne, så Fredensborg Forsyning fremstår som en servicevirksomhed og ikke som en kommunalt støttet kontrol- og straffeforanstaltning.

Publiceret 18 May 2019 06:00