Arkivfoto.

Arkivfoto.

DEBAT: Problemet med Kystbanen skal løses

"Der er vigtigt, at vi står sammen i kommuner, region og stat om at løse de mange trafikale udfordringer i Nordsjælland," skriver debattøren i dette indlæg

Maria Gudme. Regionsrådsmedlem Region Hovedstaden, Folketingskandidat (S), Martin Baden. Næstformand for Region Hovedstaden trafikudvalg (S)

Mange borgere i Fredensborg kommune er afhængige af Kystbanen for, at kunne passe deres arbejde. De oplever mange forsinkelser, og spilder mange timer med at vente. Det er uacceptabelt. Problemet med Kystbanen skal løses.

Det kan enten ske ved at løse problemet med mangle på kapacitet på banen, eller ved at få S-togsforbindelse til Helsingør. Det sidste kan have både fordele og ulemper. Derfor er det positivt, at man nu vil undersøge muligheden for dette. For os er det ikke afgørende, om man vælger det ene eller andet. For os handler det om at skabe bedre vilkår for de mange borgere i Nordsjælland, der er afhængige af Kystbanen.

Man taler meget om, hvor meget det koster samfundet når folk spilder tid i bilkøer. Det er på tide, at vi også forholder os til, hvad det koster samfundet og den enkelte borger, når man bliver forsinket i den kollektive trafik. Skal vi have flere til at benytte den kollektive trafik, skal der investeres mere ambitiøst heri.

Der er vigtigt, at vi står sammen i kommuner, region og stat om at løse de mange trafikale udfordringer i Nordsjælland. Derfor skal vi have valgt kandidater, der vil kæmpe hårdt for dette.

Publiceret 16 May 2019 06:00