DEBAT: Ingen tivolisering af Humlebæk

"Nielsen undervurderer museumsgæsterne. Hvis de er interesseret i at se mere af byen, de to havne, Sletten, Krogerup, byens spisesteder osv., så kan de godt selv finde vej dertil. De skal ikke lokkes med tivoliagtige påfund, som et trætårn vil være," skriver debattøren i dette indlæg

Af Arne Lund, Langebjergvej 260A, Humlebæk

En Humlebæk-borger, Joachim Nielsen, mener ikke, at de attraktioner vi har her i byen er tilstrækkelige. Den 13.3. forslår han, at flere af Louisianas ca. 700.00 årlige gæster skal opholde sig i byen i længere tid, end den tid de bruger på museet. Til formålet har han på Sydsjælland "lånt" ideen om et 45 meter højt trætårn, placeret i Hejreskov, midt mellem stationen og Louisiana.

Fra tårnet vil det være udsigt til Krogerup (!), til Hveen, Barsebäck, Malmö og Øresundsbroen. Det behøver man nu ikke kravle til vejrs for at se, for det kan man allerede i dag fra fx Bjerre Strand, helt gratis endda. Tårnet skal være kommunens vartegn, og Humlebæks svar på Berlins 250 m høje fjernsynstårn. Vi skal også konkurrere med kulturlivet i millionbyer som Hamburg og Stockholm. Humlebæks ringe størrelse og tilsvarende begrænsede ressourcer, spiller tilsyneladende ingen rolle.

Jeg tror, Nielsen undervurderer museumsgæsterne. Hvis de er interesseret i at se mere af byen, de to havne, Sletten, Krogerup, byens spisesteder osv., så kan de godt selv finde vej dertil. De skal ikke lokkes med tivoliagtige påfund, som et trætårn vil være.

Og hvad er det mon for et "ugens tilbud", der vil friste til indkøb i de lokale butikker inden turen går hjemad? Mon ikke museumsgæsterne er så fyldt op med indtryk fra Louisiana og af museets unikke placering ved Sundet, at de er godt mætte for dén dag, og ikke har brug for at shoppe i de få butikker vi har i Humlebæk..Forslaget minder om da butiksfolk i Fredensborg foreslog, at de mange turister, der kom for at se på slottet skulle lokkes op i Jernbanegade for at shoppe der - efter hvad?

Ligeså kræmmeragtigt er Nielsens forslag da også. Louisiana-gæsternes angiveligt manglende indkøb i Humlebæk, ses som et tab for kommunen. For hvis gæsterne nu gik op i tårnet, og desuden handle i de lokale butikker, så kom der flere skattekroner i kommunekassen, og så kunne gælden enten afvikles hurtigere, eller skatterne kunne nedsættes. Man mærker hensigten, og bliver forstemt.

Publiceret 06 April 2019 10:00