Friedberg - stock.adobe.com

DEBAT: Når tinglyste servitutter og deklarationer udfordres

"At disse høje plankeværker og fæstningsanlæg samtidig er utrygheds skabende for de familier som enten er nabo, eller bor tæt på disse rockerlignende fæstninger, og at et begreb som nabohjælp totalt umuliggøres, er åbenbart helt uvæsentligt," skriver debattøren i dette indlæg

Jan Kappers-Mikkelsen, Bygvænget 708, Kokkedal

I forbindelse med de opståede problemstillinger omkring opstilling af høje plankeværk, og fæstningsanlæg i villaområderne i Fredensborg kommune, må man undre sig over, at kommunen tillader, at religiøs fanatisme skal kunne tilsidesætte gældende tinglyste servitutter og deklarationer for et villaområde.

Skal man kalde en spade for en spade så kan det oplyses, at opstillingen af de høje plankeværk og fæstningsanlæg kun dækker over en eneste ting, nemlig at man ikke må se muslimske kvinders hår, og at disse kvinder skal kunne gå uset rundt i deres haver uden et tørklæde som dækker deres hår.

Man vil formentlig beskytte sig imod forventede store skarer af nordeuropæiske mænd, som man må formode forventes at skulle stå på lur ved en hæk, for at disse med liderlige blikke kan få et glimt af en muslimsk kvindes hår.

Jeg tror roligt at jeg kan garantere, at ingen nordeuropæisk mand gider stå på lur for at glo på et hår.

En fornuftig dialog med sin nabo, omkring problemer med deres opstilling at et højt plankeværk og fæstningsanlæg er ikke mulig, og man er naturligvis racist, hvis man nævner, at der er gældende tinglyste servitutter og deklarationer om beplantning i villaområdet, for disse regler må man da naturligvis ændre, så der tages hensyn til religiøs fanatisme.

Jeg ved ikke, hvordan Fredensborgs borgmester, eller det øvrige byråd, har det med at skulle affinde sig med, at deres huse og grundstykker bliver ganske væsentligt værdiforringet, grundet at en nabofamilie ønsker at etablere et rockerlignende fæstningsanlæg lige op af deres hus og grundstykke, men for vores vedkommende er det første vi møder når vi åbner vores hoveddør, et 'baggårdsplankeværk' få meter derfra.

Til almindelig orientering har selv det mørkeste Nørrebro for mange år siden nedrevet sådanne baggårdsplankeværk, og i stedet omdannet det til grønne områder derinde, til stor glæde for alle.

At disse høje plankeværker og fæstningsanlæg samtidig er utrygheds skabende for de familier som enten er nabo, eller bor tæt på disse rockerlignende fæstninger, og at et begreb som nabohjælp totalt umuliggøres, er åbenbart helt uvæsentligt.

Hm….Jeg begynder næsten at frygte at man vil kræve, at vi ikke længere må tilberede flæskesteg og frikadeller, da man formentlig på et tidspunkt vil føle sig generet af, at nabofamilier tilbereder svinekød.

Da jeg af natur ikke er racist, vil jeg afslutningsvis fremhæve den muslimske familie som bor på den anden side af vores hus og grundstykke som et godt skoleeksempel på gensidig respekt.

Ingen i området er i tvivl om, at denne familie også er muslimer, men der er almindelig respekt omkring denne familie, da de ikke behøver høje plankeværk o.l. som de kan gemme sig bag ved, der er end ikke nogen høj hæk foran deres hus, men blot en lav beplantning.

Det er ikke unormalt, at vi kan udveksle venlige bemærkninger med denne familie når man render på hinanden, eller vi får en hurtig snak over hækken.

Publiceret 30 March 2019 07:00