Cykelstierne i Fredensborg Kommune skal være lige så finde som dem i Jylland, mener Louise Mehnke.

Cykelstierne i Fredensborg Kommune skal være lige så finde som dem i Jylland, mener Louise Mehnke. Foto: AdobeStock

DEBAT: Vi skal have fine cykelstier på landet

Af Louise Mehnke (S), medlem af Fredensborg Byråd:

Så tager vi cyklerne frem – tramper afsted – udi det åbne land.

Altså hvis der ellers var cykelstier, som vi helt almindelige cyklister kunne cykle på ude i det åbne land.

Vi vil så gerne have, at alle bevæger sig, og vi vil også gerne passe på miljøet og mindske biltrafik. Derudover ønsker vi mere turisme og vil gerne have bedre sammenhængskraft imellem vores bysamfund og landsbyerne.

Så nu må vi gøre en indsats for at få vedligeholdt det gode eksisterende stisystem, vi har i vore bysamfund. Der er huller, der skal udbedres, og ukrudt der skal fjernes. Dernæst mener jeg, at vi snarest skal i gang med at søge om midler til at få cykelstier på landet. Som det er nu, så er det nærmest kun semi professionelle cykelryttere, der tør cykle derude. En søndagstur med familien, børn og ældre, er ikke en rar oplevelse.

Nu hvor byrådet har givet grønt lys for ti nye huse på Gunderødvej, så synes jeg, at vi skal bede kommunens dygtige fundraiser om at søge penge til cykelstier i landsognet. Det vil gøre det mere attraktivt for tilflyttere, hvis de nemt og ubesværet kan cykle derud.

Realdania har netop nu fokus på landsbyer, og engagerer sig i oprettelsen af “landsbyklynger”. Det har de afsat 50 millioner kroner til. Vi skal fortsat kunne besøge og leve aktive og gode liv i landsbyerne – også selvom landdistriktet er under forandring, lyder det fra fonden. Kommunen bør naturligvis samtidig søge fonden om midler til andre nye tiltag på landet.

Det må kunne lade sig gøre, at anlægge ligeså fine cykelstier her, som dem vi oplever på ferie i Jylland.

Publiceret 14 March 2019 06:00