Hvorfor gør Fredensborg Kommune ikke noget for at bevare hækkene i vores kvarter, spørger Peter Hansen fra Kokkedal.

Hvorfor gør Fredensborg Kommune ikke noget for at bevare hækkene i vores kvarter, spørger Peter Hansen fra Kokkedal. Foto: Google Earth

DEBAT: Kokkedal - et nyt Soveto

Hvorfor tillader vi, at folk murer sig inde bag høje plankeværk, spørger Kokkedal-borger

Af Peter Hansen, Bygvænget 828, Kokkedal:

Villakvartererne i Kokkedal har altid været kendetegnet af at være et grønt område. Servitutter fastlægger, at der kun må være levende hække om de enkelte grunde. Sådan har det også været i mange år. Skønt var det at gå en forårsdag og se alle hækkene blomstre.

Ak, de tider er forbi. Nye ejere mener, at det eneste saliggørende er at omkranse hele grunden med en ”mur”. Det vil sige et plankeværk på mellem 2 og 2, 5 meters højde.

Før gik man på en sti omkranset af hække. Nu tårner plankeværkerne sig op på begge sider (man skal ikke lide af klaustrofobi).

Mange af tilflytterne kommer fra lande, hvor der er tradition for at mure sig inde, så naboer og forbipasserende ikke kan få indblik i deres privatliv. Men nu er vi altså i Danmark og vi har en anden tradition.

Kan vi virkeligt tillade, at vores kvarterer ændrer sig fra at være grønne og indbydende til at blive et nyt Soveto?

Fredensborg kommune er ifølge deklarationerne både påtaleberettigede og påtaleforpligtede. Hvorfor gør kommunen, på trods af talrige opfordringer og klager ikke noget ved sagen?

I sidste ende medfører det at områderne bliver mindre attraktive med lavere indkomster, faldende boligpriser og provenu for kommunen. Er vores politikere ligeglade?

Publiceret 08 March 2019 06:00