Medlem af DGI hovedbestyrelse
©2015 Palle Peter Skov

Medlem af DGI hovedbestyrelse ©2015 Palle Peter Skov Palle Peter Skov

DEBAT: Bustider er ikke hemmelige

'Lad os holde fast i køreplaner ved busstoppestederne, det skal ikke være hemmeligt, hvor og hvornår bussen kører,' skriver Per Frost Henriksen i dette indlæg

Af Per Frost Henriksen (S) byrådsmedlem

”Der skal være køreplaner ved busstoppesteder i Fredensborg Kommune” – det er det korte svar på læserbrevet fra min gode bekendt Jens Erik Christiansen fra Nivå, der spørger til min holdning til Movias forringelser, hvor de fjerner køreplaner fra stoppestederne. Vi skal tiltrække flere brugere til at benytte sig af bus og tog og det gøres bedst ved mere og bedre service.

Der er vel ingen der kan forestille sig en lufthavn uden fysiske informationstavler med flynumre, afgangstider, destinationer og gates. Hvorfor så afskaffe information ved busstoppesteder, når nu det er en effektiv og simpel informationsform, som rigtig mange anvender.

Et helt enigt Fredensborg Byråd vedtog at skrive til Movias bestyrelse om at bestyrelsen dropper forringelserne og at der kommer en grundig udvalgsbehandling i kommunens udvalg for Infrastruktur og Teknik.

Når vi står ved et busstoppested, skal der være fysisk information, køreplaner med præcise oplysninger om ruter og tider. På et busstoppested med flere ruter og afgange er det vigtigt, at vi nemt kan orientere os og finde ud af hvilken bus vi skal med og på alle stoppesteder er afgangstider vigtige.

Den trykte køreplan ved busstoppestedet suppleres i øvrigt fint med informationer som er; følg din bus med SMS 1250, DOTs hjemmeside, Rejseplanens app og DOTs kundeservice sidder også klar ved telefonerne med hjælp.

Jeg er sikker på, at Ældresagen, Seniorrådet og andre organisationer nok skal hjælpe byrådet på vej om behov og indsigt i dagligdagen for dem der skal med bus. Lad os holde fast i køreplaner ved busstoppestederne, det skal ikke være hemmeligt, hvor og hvornår bussen kører.

Publiceret 27 February 2019 06:00