Fredensborg Kommune skal sætte gang i flere byggeprojekter, skriver debattøren. Arkivfoto. Mostphotos.com

Fredensborg Kommune skal sætte gang i flere byggeprojekter, skriver debattøren. Arkivfoto. Mostphotos.com IBL Bildbyrå

DEBAT: Nu kan vi få flere boliger!

'Regeringen forventer, at der inden 2030 flytter yderligere 200.000 (skatte-)borgere til hovedstadsområdet,' skriver debattøren i dette indlæg

Af Søren Bechmann, Rosenhaven 111, Kokkedal

Per Frost Henriksen har været så venlig at svare på mit læserbrev om, at Fredensborg kommune må se at komme op i gear, når det handler om at udvikle kommunen og komme frem i skoene i kampen om at få del i væksten. Men jeg er lidt ked af, at han ikke anerkender den udfordring, som Fredensborg kommune står med. Den udfordring er blevet endnu mere tydelig med den ”Hovedstadsplan”, som VLAK-regeringen lige har annonceret.

Regeringen forventer, at der inden 2030 flytter yderligere 200.000 (skatte-)borgere til hovedstadsområdet. Dé kan ikke alle sammen bo i København. Og heldigvis har vi ledige områder her i kommunen, hvor nyt byggeri på ingen måde vil gå ud over naturen eller andre værdier.

Jeg læste på et tidspunkt om et projekt på en bar mark ved Nivå, hvor man vil bygge en støjvold ud til motorvejen og bygge vistnok over 100 huse til nye borgere her i kommunen. Det er sådan noget, der sikrer fremskridt og at andre kommuner ikke stikker af med hele væksten.

Men det kræver altså, at vores politikere slår til, når mulighederne er i luften. Det er de nu.

Publiceret 11 February 2019 06:00