senior man as prospective buyer of a new home

senior man as prospective buyer of a new home

DEBAT: Aldersgrænse for seniorbofællesskaber

"Det er helt afgørende, at nye beboere ikke er højt oppe i årene, men at der hele tiden vil være en aldersspredning," skriver debattøren i dette indlæg

Jørgen Hansen, Florahøj 2, Fredensborg

Det er ærgerligt, at debatten om de aldersgrænser, der eksisterer for optagelse i seniorbofællesskaberne Strædet og Florahøj kørte helt af sporet ved det store møde om seniorbofællesskaber.

Naturligvis er der ingen af os der mener, at man er for gammel til at bo i et seniorbofællesskab, når man er fyldt 70 år. Hvis det var tilfældet, var vi flere, der burde flytte til et andet sted.

Men når vi indførte reglen om 70 år ved indflytning, skyldes det udelukkende, at vi ønsker en aldersfordeling, så vi fortsat kan klare de opgaver, der er i et bofælleskab, som f. eks. hækklipning, vedligeholdelse af de grønne områder og rengøring af eget hus og fælleshuset.

Da vi flyttede ind på Florahøj var vi mange, der var 60-70 år, hvilket altså betyder, at vi nu er flere, der er midt i 80-erne, og det vil alt andet lige betyde, at vi nu går mod de 90.

Derfor er det helt afgørende, at nye beboere ikke er højt oppe i årene, men at der hele tiden vil være en aldersspredning.

På mødet blev der også efterlyst seniorbofællesskaber i Kokkedal og Nivå. Til det er der blot at sige, at hvis der blot er én person, der tager initiativet, og hun/han får gjort andre interesserede, ligger mulighederne åbne. Det var nemlig det der skete, da vi byggede Florahøj.

Publiceret 19 January 2019 06:00