DEBAT: Kongebroen er i totalt forfald

Prins Henriks Kongebro er i totalt forfald, der mangler planker, beton delen smuldrede og muren på land var sikret med kiler, skriver debattøren i dette indæg

Af Lasse Asp, Milnersvej 19 A, Hillerød

Jeg var med familien en tur i Fredensborg Slotspark søndag den 6. januar, og da jeg i sin tid var med til at samle midler sammen til Kongebroen, der blev foræret til Prins Henrik i forbindelse med en rund fødselsdag, valgte vi at gå ned for at se den.

Og hvad så jeg så, en bro i total forfald, der mangler planker, beton delen smuldrede og muren på land var sikret med kiler. I øvrigt var broen spærret af, så man ikke kunne komme ud og opleve den flotte syn af Esrum sø. Desuden var den ponton, der lå forenden, fjernet!

Jeg vil herved spørge Slots og ejendomsstyrelsen, Fredensborg Kommune, hvad man bilder sig ind, at lade denne gave til kongehuset og Fredensborg indbyggere, forfalde i en sådan grad ?

Vi var den gang, i bevaringsforeningen i Fredensbor flere, der brugte megen tid på at samle midler ind hos forskellige fonde, og vi havde alle en naturlig forventning om at den blev behørigt vedligeholdt ! Denne nye kongebro blev opført sammen sted, som den oprindelig udgave, der var også var et historisk monoment.

Publiceret 15 January 2019 06:00