Per Frost Henriksen. Arkivfoto.

Per Frost Henriksen. Arkivfoto.

Debat: Fredensborg kommune er attraktiv

'Det er attraktivt at bo i Fredensborg kommunes byer Nivå, Kokkedal, Fredensborg, Humlebæk og på landet,' skriver debattøren som svar på et kritisk indlæg

Per Frost Henriksen (S), udvalgsformand og økonomiudvalgsmedlem, Fredensborg Byråd

Søren Bechmann fra Kokkedal opfordrer før jul Fredensborg Kommune til at melde sig ind i kampen om, at få flere borgere til kommunen. Vi er i fuld gang og befolkningstallet er de seneste år steget pænt. Det er attraktivt at bo i Fredensborg kommunes byer Nivå, Kokkedal, Fredensborg, Humlebæk og på landet.

Fredensborg Byråd er i fuld gang med at gøre kommunen attraktiv. Flere byggerier er i gang og andre er på tegnebrættet, der kommer flere borgere de kommende år. Lokalplanerne samskabes med borgerne og passes ind i arkitekturpolitik og energi- og miljøvenlighed. En bevægelse er i gang for at skabe senioregnede boliger. Der gøres meget for at skabe boliger til alle aldre.

Økonomien er også på plads. Der er solid ledelse af kommunen. Kassebeholdningen er højere end nogensinde, gælden er snart væk, driften giver overskud. Det er en veldreven kommune med et rimeligt skattetryk, hvor borgerne får noget for pengene.

Folkeskoler og børneinstitutioner gør det også attraktivt, at flytte her til. Der er høj trivsel i institutionerne og folkeskolerne scorer højt på trivsel og faglighed. Vi er højt i tabellen, fordi vi har dygtige medarbejdere der løfter og et enigt byråd der sætter retning. Samtidig har et enigt byråd vedtaget en plan for Fremtidens Folkeskoler i Fredensborg kommune, vi har sat 1 mia. kroner af til skolerne over de næste 12 år. Vi er i fuld gang i Kokkedal og Nivå er småt gået i gang, det bliver moderne attraktive folkeskoler med fokus på læring, trivsel, lysindfald og gode arbejdspladser.

Forsyningerne er pålidelige, vi har for eksempel noget af det bedste drikkevand i Kongeriget Danmark og vi arbejder til stadighed for at forbedre mobil- og internetdækningen i hele kommunen.

Og så kan det vel ikke diskuteres at vi bor i Danmarks skønneste kommune, med skov, sand og vand. En naturskøn kommune med rige muligheder for at deltage i det mangfoldige kultur- og fritidsliv, der skabes af frivillige ildsjæle over hele kommunen. Eller bare gå en stille tur i en af de rolige skove. Jo, vi har meldt os ind i kampen.

Publiceret 11 January 2019 08:53