Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com Arkivfoto: Mostphotos.com

DEBAT: Madspild

"Brugerne er meget bevist omkring madspild, hvorfor størstedelen af brugerne kun har købt, hvad de kunne spise, nemlig en halv portion," skriver debattøren i dette indlæg

Jørgen Stokholm, Gammel Strandvej 44, Nivå

Da brugerne på kommunens dagcentre (Humlebæk, Egelunden og Mergeltoften) den 2. januar 2019 mødte op for at indtage deres varme middagsmad, fik de sig noget af en overraskelse.

Den ledende økonoma havde i ly af nytåret forfattet en skrivelse, hvoraf det fremgår, ”at for at ensrette priserne på kommunens daghjems cafeer, bortfalder muligheden for at købe halve portioner af hovedret og biret”. (priserne har hele tiden været ens på de 3 centre)

Nu er det jo sådan, at ældre mennesker ofte, for ikke at sig næsten hver gang, har problemer med at spise en stor portion mad. Dette har den gode økonoma da også taget højde for, idet hun har skåret ned på portionsstørrelsen, men prisen er i forhold til sidste år sat op til 54,00 kr. for en hel portion.

Brugerne er meget bevist omkring madspild, hvorfor størstedelen af brugerne kun har købt, hvad de kunne spise (en halv portion)

Hvis de i dag skal have hovedretten skal de smide stort set halvdelen i skraldespanden, og det ønsker de ikke, hvorfor de nu holder op med at købe hovedretten. (de går ej heller ind for madspild)

Man kan godt undre sig, når man den ene gang efter den anden gør alt for at ældre mennesker skal have noget veltillavet mad og spise og hygge sig sammen, og der så kommer et sådant udspil.

Med denne madpolitik sender man mange ældre mennesker hjem til en gang færdig dåsemad.

Kan vi være det bekendt ??

Publiceret 09 January 2019 06:00