DEBAT: Der mangler en Gang- og cykelsti mellem Humlebæk og Niverød

"Skolebørn har svært ved at komme mellem de to byer," skriver debattøren i dette indlæg.

Jørgen Christensen, Langebjergvej 209, Humlebæk, skriver:

Jeg har børnebørn der bor i Humlebæk, men går i skole i Niverød. De kan ikke cykle i den brølende trafik på Hørsholmvej, som mangler cykelstier. Så de kører den lange, men sikrere tur ad Strandvejen forbi Nivå Havn. Overvejelserne viste klart, at der savnes en direkte stiforbindelse mellem de to bycentre.

Dageløkkestien udgår fra stien langs Fredensborgvej og forløber med adskilt cykel- og gangsti frem til Langebjergstien. Herfra fortsætter den med skiftende bredde og belægninger, men med smukke udsigter op over et lille højdedrag, inden den ad et bugtet forløb rammer vejen gennem Dageløkke lidt vest for landsbyens midte. Herfra fører Ole Kielbergs Vej mod syd.

Det ville fremme brugen af denne nyttige stiforbindelse at føre den direkte over de åbne marker til dette trafikale "centrum" i Dageløkke. Det kunne så være første fase af et stiprojekt, der får Humlebæk og Niverød til at hænge sammen for cyklister og fodgængere.

I den følgende fase benyttes Ole Kielbergs Vej så langt, bebyggelsen har denne adresse. Her når man frem til et led, hvorfra en smal sti løber gennem Storemosen, før den gennem en kort skovstrækning ender på en trafikvej, Skovmarken. Følger man den eksisterende gangsti langs den mod øst, kommer man til en firebenet rundkørsel, hvorfra en god gang- og cykelsti langs Niverødvej fører frem til centrum af Niverød.

Strækningen fra Dageløkke har naturligvis allerede lokale brugere, men vil med passende skiltning og udbedring blive et nyttigt tilbud til mange. Og med udgangspunkt i Humlebæk vil der skabes sammenhæng mellem to af kommunens bycentre.

Publiceret 29 November 2018 10:30