Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

DEBAT: Kære byråd, lyt nu til borgerne!

Anders Korsgaard Pedersen, byrådskandidat Borgernes Stemme, Vejenbrødvej 29, Kokkedal

Forrige mandag vedtog et fælles byråd budgettet for 2019 – 2022 under parolen "Velfærd og stabilitet". Jeg stiller særligt spørgsmålstegn ved førstnævnte. Jeg tænker her konkret på, at et samlet byråd bl.a. har besluttet at omlægge kommunens fritidshjem til SFO, nedlægge de roste talenthold på mellemtrin/udskoling samt skære ned i kommunens innovative, unikke og visionære "Skolen i virkeligheden". Samtidig investeres der heftigt i mursten i form af fx nye skoler i Kokkedal og Nivå og et Generationernes Hus i Nivå med dertilhørende omdebatteret svømmehal.

Det er her tingene kortslutter i min optik. Selvfølgelig skal vi bygge skoler og kulturinstitutioner for unge og såvel ældre for at udvikle vores kommune, men der skal til enhver tid tænkes i mennesker før mursten. Især børn før mursten! Det skal retfærdighedsvis nævnes, at 0-2-årsområdet tilføres en tiltrængt økonomisk saltvandsindsprøjtning, men det klinger alligevel hult, når der både spares og omprioriteres andet steds på børneområdet. Især set i lyset af, at der tilføres midler i form af en øget forældrebetaling - skjult skat? - for SFO på 128 kr. om måneden, hvilket i den grad burde betyde, at området bliver styrket. Men nej. I Borgernes Stemme har vi svært ved at forstå et samlet byråds økonomiske prioriteringer på dette område. Hvorfor lyttes der ikke til borgerne, når de fx fortæller, at kommunens unikke fritidshjem er en stor glæde for børn og forældre, at de ser kommende forringelser i omlægningen til SFO og, at politikerne skal holde fingrene fra fritidshjemmene?

I forrige uge stod lokalpolitikere som Per Frost Henriksen (Soc.) og Hanne Berg (SF) i kø ved håndvasken i Lokalavisen Fredensborg. Måske fordi et næsten samlet byråd tidligere lovede at frede fritidshjemmene og nu løber fra løftet. Men hvad kan vi også bruge deres argumenter og intentioner til, når vi atter konstaterer, at nødråb fra borgere i Fredensborg Kommune bliver overhørt. Er det velfærd og stabilitet?

Publiceret 14 October 2018 09:00