Per Frost Henriksen (S)

Per Frost Henriksen (S)

DEBAT: Glad for enighed, men ikke alt er jubel

Af Per Frost Henriksen (S), gruppeformand i Fredensborg Byråd:

Vi ser med stor tilfredshed på, at partierne i enighed har kunnet præstere et budget med velfærd og stabilitet. Jeg er stolt over, at alle otte partier i byrådet er blevet enige om et fælles budget. Det samarbejde er vigtigt for at kunne drive en god kommune. 27 ud af 27 byrådsmedlemmer bag budgetforliget tager ansvar for den videre udvikling af kommunen. Vi har en historisk høj kassebeholdning på 270 mio, rekordhurtig afvikling af kommunens gæld, velfærd og service og konkrete planer for fremtiden.

Fremtidens Fredensborg Kommune er planen, hvor vi de kommende år forbedrer kommunen i alle bysamfund og på landet. Planen er styrket i denne version af budgettet, hvor der er tilført flere penge til Lergravssøerne og hvor det er slået fast, at både Gymnastikkens Hus i Kokkedal og Generationernes Hus i Nivå med svømmehal skal udbydes indenfor de næste to år. Vi er også glade for, at den samlede plan ”Fremtidens Folkeskoler i Fredensborg Kommune” fastholdes med et budget på 1 mia. kroner til skolerne i Kokkedal, Nivå, Fredensborg og Humlebæk.

Med et budget på over 2,5 mia kroner er det vigtigt, at der er fokus på velfærd og service til borgerne. Det mener vi er opnået med det samlede budgetforlig, hvor vi også vil rose og anerkende medarbejderne for at levere høj faglig service hver eneste dag. En merbevilling på 0-2 års området har længe været et stort ønske hos Socialdemokratiet. Det er så vigtigt med en god start, det giver ballast resten af livet.

Det er ikke alt i budgettet vi jubler over, og det er ingen hemmelighed, at Socialdemokratiet i de seneste mange år har kæmpet for at bevare Fritidshjem i kommunen i stedet for at indføre SFO.

Denne gang kunne vi ikke tælle til de magiske 14 mandater, som udgør et flertal og må bøje os for, at der bliver SFO fremover. Det bliver heldigvis fortsat med samme bemanding, så vi mener, at vi kan forsvare ændringen. Jeg håber, det bliver muligt at indføre et demokratisk led med et SFO-råd.

Publiceret 20 September 2018 06:00