DEBAT:

Cykelsti er ikke overflødig

Af Frank Jakobsen, Cyklistforbundet Hørsholm og Fredensborg afdeling

I forbindelse med de store problemer, som borgerne oplever med trafikken på Helsingørsvej ved Veksebo, har Arne Lund tidligere skrevet i Lokalavisen om den planlagte stiforbindelse mellem Nivå og Humlebæk, som han hævder er overflødig.

Det er cyklisterne naturligvis ikke enige i.

Banestien har i mange år været en meget brugt cykelforbindelse mellem Kokkedal og Nivå, og ideen om at forlænge stien videre til Humlebæk har eksisteret længe, simpelthen fordi der et behov, og fordi alternativerne er dårlige.

I kommuneplanen for den daværende Karlebo kommune, som blev vedtaget i 2002, optrådte en planlagt sti langs banen nord for Nivå station, og Fredensborg-Humlebæk kommune havde tilsvarende planlagt stien sydpå fra Humlebæk, uden at der kom konkrete projekter ud af det.

En direkte sti mellem de to bysamfund vil være en klar forbedring for mange, og den vil få endnu flere til at vælge cyklen frem for bilen.

Cyklistforbundets lokalafdeling støtter naturligvis stien, ligesom vi støtter alle andre tiltag, der kan forbedre cyklisternes sikkerhed, fremkommelighed og tryghed.

Cyklistforbundets lokale frivillige arbejder for at skabe bedre forhold for cyklister og få flere til at cykle i hele kommunen. Det gælder bestemt også forbedringer for cyklisterne i og omkring Fredensborg by.

Vi forsøger at påvirke vores politikere, så de ikke glemmer cyklisterne, når midlerne skal fordeles, og der er ingen tvivl om, at meget kan og skal forbedres, når det drejer sig om sikkerhed, tryghed og ikke mindst fremkommelighed.

Vi vil gerne invitere Arne Lund til at deltage i en cykeltur mellem Nivå og Humlebæk, for at se og prøve de muligheder, der er. Bagefter kunne det jo være, at Arne Lund vil forstå, at det slet ikke er så tosset en ide med en ny sti.

Publiceret 13 June 2018 06:00