DEBAT:

Fremtidens skoler

Charlotte Sander, Ergin Øzer, medlemmer af BSU i Fredensborg Kommune:

I Socialdemokratiet mener vi, at vores folkeskoler og institutioner skal have høj kvalitet og tilbyde en demokratisk, mangfoldig og fleksibel ramme om vores børns hverdag med moderne læring.

De fysiske rammer er derfor også afgørende for børn og unges lyst til at lære. De skal sikres et læringsmiljø, der lever op til folkeskolelovens intentioner og en pædagogik, som inddrager de nyeste erfaringer. De fysiske rammer skal udformes, så de svarer til børnenes og de unges alder, udvikling, behov og sundhed. Når det lykkes at skabe en pædagogisk sammenhæng mellem de fysiske rammer både ude og inde, opstår der helt nye muligheder for læring. Med den 12-årige skoleudviklingsplan vil vi skabe nye moderne læringsmiljøer, der passer til fremtiden. Første skridt blev taget med en konference i Egedalshallen i Kokkedal 24. maj klokken 17.00.

Målet med konferencen var at diskutere fremtidens undervisning og inspireres af dem, der har arbejdet særligt med at nytænke læring.

Medarbejdere på kommunens skoler, daginstitutioner samt andre interesserede fik mulighed for at diskutere visioner, ønsker og drømme om fremtidens skole og herunder på fremtidens læring med fokus på det 21. århundredes kompetencer.

Fredensborg Kommune har nogle af landets bedste folkeskoler, men i (S) er vores vision om at have de bedste skoler, hvor fagligheden og trivsel er højt. Vi ønsker at styrke dette, hvor vores børn og unge i Fredensborg Kommune går i en folkeskole, der ruster dem både fagligt og menneskeligt. Folkeskolen skal skabe tryghed og være et sted, hvor de trives og er en del af fællesskabet. Der skal være plads til, at de kan udvikle sig og udnytte deres evner, og hvor deres naturlige nysgerrighed og interesse fremmes, og dermed kunne begå sig i fremtidens samfund som kompetente og dannede borgere.

Publiceret 30 May 2018 06:00