Per Frost Henriksen, Socialdemokratisk byrådsmedlem.

Per Frost Henriksen, Socialdemokratisk byrådsmedlem.

DEBAT:

Lastbildirektør skal bruge motorvejen

Af Per Frost Henriksen (S), gruppeformand og byrådsmedlem:
Det ryster mig, at lastbildirektør Erik Østergaard ignorer og nedgør argumenter fra en hel bys bekymrede borgere.
Et propfyldt protestmøde i Fredensborg Bio, knap 3.000 underskrifter og et fuldstændigt enigt byråd taler sit tydelige sprog.
Vi siger nej tak til over 25 meter lange og 60 tons tunge Modulvogntog igennem Fredensborg By.
Han kalder det en følelse, at bedstemødre argumentere for, at deres børnebørn skal have en sikker skolevej. Jeg kalder det medmenneskeligt og glædeligt, at så mange i biografen tænkte på andre end sig selv, nemlig børnene og i øvrigt kom med mange andre saglige og ordentlige argumenter.
Det er rigtig godt, at borgere, by og byråd står sammen og argumenterer for, at modulvogntog ikke skal igennem Fredensborg by, i en helt igennem ordentlig og god tone, der klæder demokratiet.
Der kunne lastbildirektøren lære noget, i stedet for at bruge retoriske cowboytricks som at stille følelser og fakta op som kolde modsætninger.
Eneste reelle skrivebordsfakta på, hvorfor modulvogntogene skal køre igennem Fredensborg er, at A6 er en statsvej. Hvis nu Isterødvejen var en statsvej og A6 en kommunalvej, så havde hverken Vejdirektoratet eller en lastbildirektør løftet et øjenbryn over den naturlige trafikføring af modulvogntog fra Helsingør ad motorvejen til Isterødvejen og videre ad den mod Hillerød, Frederiksværk og Hundested.
Lad os komme den vej.

Publiceret 10 October 2016 07:00