Byrådsmedlem Per Frost Henriksen (S).

Byrådsmedlem Per Frost Henriksen (S).

DEBAT:

Uforståeligt, Venstre siger ja til lange lastbiler i Fredensborg

Af Per Frost Henriksen (S), gruppeformand og byrådsmedlem i Fredensborg:
Lokalt blandt partierne i Fredensborg Byråder er der bred politisk opbakning til, at der ikke skal køre de 25 meter lange modulvogntog igennem Fredensborg by, men det er i Folketinget, at beslutningen skal ændres. Bekymrende at Venstre i Lorry melder ud, at modulvogntogene SKAL køre igennem Fredensborg.
Jeg vil gerne offentligt appellere til, at Venstre lokalt tager kontakt til egne Venstrepolitikere i folketinget og gør en indsats for at ændre den markante og uforståelige udmelding om, at de 25 meter lange vogntog skal køre igennem Fredensborg, selvom ingen virksomheder i Fredensborg har ønsket det og det samtidig er til stor fare for de svage trafikanter, for eksempel ligger der en skole meget tæt på hovedvej A6, så mange børn skal over vejen hver dag.
Det er vanvid at lade 25 meter lange lastvogne slingre igennem fredelige Fredensborg. En ganske almindelig provinsby, hvor især børn og ældre kommer i farezonen, hvis der virkeligt skal disse uønskede monstervogntog igennem Fredensborg. S i Fredensborg byråd og på Christiansborg sætter hælene i.
Det skal stoppes, inden der bekostes dyre ændringer af vejsikre rundkørsler og inden alvorlige ulykker kommer til.
Der er god plads på Helsingørmotorvej og Isterødvejen, så der er allerede bygget veje, der kan rumme disse lange lastbiler. De par minutter det tager længere ødelægger nok ikke verdensøkonomien. Venstre og alle andre der er imod, brug nu den sunde fornuft – drop den tåbelige skrivebordsplan med monsterlange vogntog igennem Fredensborg.

Publiceret 15 August 2016 07:00