Professor Ulrik Langen fortæller om Struensee, der blev henrettet som landsfiorræder men i dag betragtes som en oplysningshelt. Foto: Les Kaner

Professor Ulrik Langen fortæller om Struensee, der blev henrettet som landsfiorræder men i dag betragtes som en oplysningshelt. Foto: Les Kaner les kaner

Historien om Struensee - landsforræder og helt

Foredragsholder Ulrik Langen fortæller historien om Struensee

Tirsdag 3. december kl. 19 kan man i Fredensborg Gamle Bio slappe af fra juleriet og i stedet høre den grufulde historie om kongens livlæge, Struensee, der blev henrettet på Fælleden.

Foredragsholder er Ulrik Langen, professor i historie ved Københavns Universitet og formidler af især 1700-tallets historie. Han har modtaget flere priser, bl.a. prisen for Årets Historiske Bog.

Da livlæge og kabinetsminister Johann Friedrich Struensee blev henrettet i april 1772, var der næppe mange, der kneb en tåre. Faktisk blev hans fængsling og senere henrettelse mødt med glædesudbrud af hidtil usete dimensioner.

Mange etiketter er gennem tiden blevet hæftet på Struensee.

I dette foredrag tager professor Ulrik Langen tilhørerne med på en tur gennem Struensees liv som politiker, efterfulgt af hans senere forvandling fra i samtiden at være opfattet som landsforræder og lykkeridder, til nu at være en tragisk elsker og oplysnings-helt i faglitteratur, film og fiktion.

Billetter á 50 kroner på www.fredensborgbio.dk.

jesl

Publiceret 30 November 2019 09:00