Venstres Kristian Jensen fra Hørsholm fik kun et forsøg på at blive valgt til Folketinget. Pressefoto

Venstres Kristian Jensen fra Hørsholm fik kun et forsøg på at blive valgt til Folketinget. Pressefoto

Folketingskandidat ude:

Venstre og Kristian N. Jensen stopper samarbejde

Efter valget i juni er partiets kredsbestyrelse og Hørsholms byrådsmedlem Kristian N. Jensen enige om at stoppe samarbejdet

Af
Morten Timm

Med 1.513 personlige stemmer var det langt fra nok for Venstres Kristian N. Jensen i Hørsholm til at blive valgt til Folketinget som Fredensborg-kredsens kandidat i juni.

Det får nu konsekvenser for den 48-årige politiker i Hørsholm Kommunalbestyrelse. For partiets kredsbestyrelse har i enighed valgt at stoppe kandidat-samarbejdet med Kristian N. Jensen og besluttet at søge efter en ny profil.

Ifølge kredsformand Jørgen Eirfeldt (tidligere lokalformand for Venstre i Hørsholm - red.) har de i en evaluering med Kristian N. Jensen vurderet, at der ikke længere var et match til at fortsatte.

"Der er ikke noget drama i det," bedyrer Jørgen Eirfeldt overfor Ugebladet.

Kristian N. Jensen er enig i, at forløbet har været helt udramatisk - og han er enig med bestyrelsen i, at samarbejdet ikke skulle fortsætte.

"Min egen analyse har været, at jeg kan bruge mine ressourcer bedre andre steder, herunder lokalt. Jeg har også min egen virksomhed at passe," siger Kristian N. Jensen, der fastholder, at han er helt afklaret med situationen.

Lavere stemmetal

Kredsformand Jørgen Eirfeldt har ikke noget at udsætte på Kristian N. Jensens indsats i valgkampen, men det er klart, at de i bestyrelsen har kigget på resultatet.

"Stemmetallene lå lavere end forrige gang," siger han.

Selv om Kristian N. Jensen ikke nåede helt på højde med kredsens forrige kandidat, Tinne Borch Jacobsen fra Fredensborg, var han tilfreds i betragtning af, at han kun har været politisk aktiv her i to år.

"Det er ikke usædvanligt ikke at blive valgt første gang, og det hører også med, at det er et rigtigt stærkt felt, Venstre har i Nordsjælland med Hans Ansersen, Sophie Løhde, Claus Hjorth Frederiksen og Anna Libak," siger Kristian N. Jensen.

Publiceret 16 November 2019 10:00