Chatten giver de unge i Fredensborg Kommune mulighed for at skrive ind med alt, hvad der rør sig i deres liv. Pressefoto

Chatten giver de unge i Fredensborg Kommune mulighed for at skrive ind med alt, hvad der rør sig i deres liv. Pressefoto

Ungeteamet går digitalt med ny chatrådgivning

Børn og unge kan hver tirsdag komme anonymt i kontakt med professionelle rådgivere

Børn og unge er digitale, og bruger meget af deres tid online. De søger svar og viden på internettet, og derfor skal rådgivning og støtte også være digital.

Det er udgangspunktet for, at børn og unge i Fredensborg Kommune nu hver tirsdag kl. 18-21 anonymt kan logge på en ny chat på www.cyberhus.dk/fredensborg eller skrive til en brevkasse, hvor professionelle rådgivere sidder klar til at tale med dem om alt lige fra kærestesorger og ensomhed til helbred.

Chatten bliver bemandet af personale fra Ungeteamet, hvilket giver de unge mulighed for at skrive ind med alt det, der fylder i deres liv.

Rådgivningen bliver en del af universet Cyberhus.dk, som drives af Center for Digital Pædagogik, der har 15 års erfaring med at rådgive børn og unge på internettet.

"Jeg tror, at vi med den nye chat kan hjælpe mange unge, som vi ikke når med de nuværende tilbud. På den måde kan vi forebygge psykiske og sociale problemer hos vores børn og unge," udtaler leder af Ungeteamet Pernille Bird i en pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune.

jesl

Publiceret 13 November 2019 08:00