Elever i Nivå og Kokkedal skaber kunstværker

Elever udstiller fælles kunstværker i Nivå. 25. oktober er der fernisering med 7. klasserne på Kokkedal Skole

7. klasserne på Nivå Skole kunne i sidste uge fremvise deres kunstværker for familier og gæster. 25. oktober er der fernisering på værkerne så offentligheden kan se dem. Værkerne er lavet i projektet 'Hjemme i Kunsten'.

'Hjemme i Kunsten' er et nyt brobyggende kulturprojekt skabt i et samarbejde mellem Louisiana Museum of Modern art, Nivaagaards Malerisamling, Kokkedal på vej, Nivå Nu og Ung Fredensborg/Fredensborg Kommune. Projektet, der er støttet af Slots- og kulturstyrelsen, er netop startet op i dette skoleår, hvor 7. klasserne på Nivå Skole og Kokkedal Skole har deltaget i det såkaldte Learning Lab, som er projektets indledende undervisningsforløb.

Over temaet 'Hjem' har de unge skabt store collage-træer af papir, tegnet med kul og kridt, som samler nogle af de opgaver, eleverne har arbejdet med på de to museer. Træets rodnet består af digte om at føle sig hjemme, som eleverne har skrevet på Nivaagaards Malerisamling, mens træets krone beboes af tegnede fugle, inspireret af Petrit Halilais værk ‘Ru’ på Louisiana. Ferniseringen er mellem klokken 16-18 på Kokkedal Skole.

Publiceret 16 October 2019 06:00