En af de medvirkende i bogen 'Ret til kærlighed' er Rikke Voergård-Olesen, som er mangfoldighedstræner og bor i Humlebæk. Pressefoto

En af de medvirkende i bogen 'Ret til kærlighed' er Rikke Voergård-Olesen, som er mangfoldighedstræner og bor i Humlebæk. Pressefoto

Rikke Voergård-Olesen fra Humlebæk i ny bog

Mangfoldighedstræneren fortæller om LGBT-personer i job

Som det første land i verden indførte Danmark i 1989 det registrerede partnerskab og gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden. Det blev et gennembrud i forhold til, at LGBT-personer blev accepteret og fik flere rettigheder her i Danmark.

Men hvad betyder de juridiske og politiske fremskridt, der er sket, så i dag for LGBT- personer? Har det gjort det lettere for dem i hverdagen, på arbejdspladsen osv.?

Det handler bogen 'Ret til kærlighed' om. Den er skrevet af journalisten Bjarne Henrik Lundis og udkom 4. oktober på Forlaget Sidespejlet.

En af de medvirkende i bogen er Rikke Voergård-Olesen, som er mangfoldighedstræner og bor i Humlebæk.

Må afkode omgivelserne

Hun har via interviews med LGBT-personer inden for forskellige faggrupper undersøgt, hvordan de har det på arbejdsmarkedet - lige fra konsulenten med den lange uddannelse til gartneren.

"Det går igen, at de skal tænke utroligt meget over, om de kan være åbne på deres arbejdsplads, og hvordan og på hvilke måder . LGBT-personer udvikler en utrolig sans for at afkode omgivelserne," fortæller Rikke Voergård-Olesen i en pressemeddelelse.

"Mange af dem, jeg har talt med, er åbne på deres arbejdsplads. Men når man så dykker lidt ned i det, så viser det sig, at der er nogle præmisser for, hvordan, hvornår og hvor meget man kan være åben. For eksempel er det svært for mange af dem, som er singler eller biseksuelle," fortsætter hun.

Hun gør opmærksom på, at mange lider af minoritetsstress.

"LGBT-personer er i risiko for minoritetsstress, når deres identitet er noget, der gøres grin med gennem skældsord og vittigheder. Men også det faktum, at mange LGBT-personer skal bruge energi på at afveje, på hvilke måder de kan tale om dem selv og deres privatliv. Det er energi, som i stedet kunne bruges på at lave et godt stykke arbejde."

Arbejdsmiljø vigtigt

"Derfor er det helt klart i arbejdspladsernes interesse at sørge for et godt arbejdsmiljø – også for LGBT-personer," understreger Rikke Voergård-Olesen.

jesl

Publiceret 14 October 2019 07:00