Efterårsferien:

Kom tæt på de fascinerende jagtfugle i efteråret

Falkonergården i Fredensborg holder forevisninger alle dage i efterårsferien

Efterårsferien byder på ekstra gode muligheder for at komme tæt på nogle af himlens majestætiske jægere. Falkonergården i Fredensborg byder nemlig på forevisning alle dage i uge 42. Ud over det er der forevisning lørdage og søndag i oktober, hvorefter Falkonergården holder lukket til maj 2020.

Se de mindste detaljer

Forevisningen indledes i en af Falkonergårdens stråtækte længer, hvor gæsterne kommer helt tæt på fuglene, så de mindste detaljer såsom næb og klør kan iagttages.

Her vil man blive budt på en præsentation af to meget forskellige jagtfugle, Eleonorafalken og Kongemusvågen.

Førstnævnte er en kongefugl, som igennem tiden har været anvendt til at fange det allerfineste bytte til de kongelige tafler.

Kongemusvågen er en kæmpestor musvåge - faktisk verdens største - og en moderne falkonerfugl fra den nye verden.

Udendørs, med Nordsjællands smukke natur som baggrund, trænes falke, høg og ørn umiddelbart over gæsternes hoveder.

Falkonergården formidler i forbindelse med træningen kendskab til fuglenes vilde levevis og ikke mindst samarbejdet mellem falkoner og menneske, som det har været praksis gennem tusinder af år.

Jæger fra vinmarkerne

Man kan også opleve en ny, spændende falk – nemlig aplomadofalken fra det sydlige Amerika. Den minder på nogle områder om Falkonergårdens eleonorafalke med et vingefang på 90 centimeter og en meget lang hale. Denne lille modige falkonerfugl bliver blandt andet brugt i Mexicos vinmarker til at jage stære væk fra druerne. Fuglens navn henviser til dens blygrå farver.

Forevisningen på Falkonergården fortsætter med en præsentation af samarbejdet mellem falkoner, falk og hest. Her er det den unge islandske hest Eyja og lannerfalken Gundhild, som er blevet meget fortrolige med hinanden.

Det er bestemt ikke alle heste eller for den sags skyld rovfugle, der kan samarbejde på denne måde. Den islandske hest har tidligere været anvendt til denne form for jagt, da den er meget sikker på benene og let at sidde op på.

Frederico II af Hohenstaufen, den hellige romerske kejser af Sicilien og Jerusalem, efterspurgte denne hest på Island med henblik på jagt med rovfugle allerede omkring år 1250, hvor han også skrev sit berømte værk om kunsten at gå på jagt med rovfugle.

I hvert af Falkonergårdens programmer vil man se 6-7 forskellige rovfugle blive trænet. Ud over de spændende falke, så vil de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger vise deres noget anderledes flyvning i forhold til de hurtige falke.

Program på en time

Billetsalg fra en halv time time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

Programmet gennemføres uanset vejret. Mere information på www.falkonergaarden.dk.

jesl

Publiceret 06 October 2019 09:00