I anledning Foreningen Nordens 100 års jubilæum afholder Foreningen Norden en udstilling om Fredensborg Kommunes nordiske venskabsbyer. Pressefoto

I anledning Foreningen Nordens 100 års jubilæum afholder Foreningen Norden en udstilling om Fredensborg Kommunes nordiske venskabsbyer. Pressefoto

Udstilling om venskabsbyerne

Lørdag åbner ny udstilling på Humlebæk Bibliotek

I anledning Foreningen Nordens 100 års jubilæum afholder Foreningen Norden en udstilling om Fredensborg Kommunes nordiske venskabsbyer og deres samarbejde. Den kan ses på Humlebæk Bibliotek i perioden 7. til 20. september i bibliotekets åbningstid.

Foreningen Norden blev til efter de nordiske befolkningers ønske om et tættere samarbejde og et bedre kendskab til hinandens natur og kultur. I forlængelse af ønsket om et bedre kendskab til hinanden, opstod tanken om venskabsbyer. Thisted var den første by i Norden, der fik en venskabsby. Det var i 1939 og byen var Uddevalla i Sverige. Så de kan fejre 80 års jubilæum i år.

Fredensborg Kommune fik sin første venskabsby, Håbo i Sverige, i 1977. I 1979 kom Nittedal i Norge til, og i 1983 Ingå i Finland. I Fredensborg blev der oprettet en venskabsbykomite med repræsentanter fra de politiske partier, foreninger, erhvervsliv, kultur, sport og skoler. I dag hedder det Venskabsbyforum, og det står for kontakten til venskabsbyerne, det planlægger aktiviteter, udfærdiger handlingsplaner og administrerer tilskud til rejser.

Kapp

Publiceret 07 September 2019 09:00