Flere truede ord er kommet på museum. Pressefoto

Flere truede ord er kommet på museum. Pressefoto

4000 forslag til nye ord på Nivaagards Malerisamling

Museets udvider med flere ord fra gæstebogen

Kællingevind, maskepi, sjuskedorte og walkman. Det er alle eksempler på, hvad museumsgæster på Nivaagaards Malerisamling mener er ‘truede ord’. Sprogprofessor Jørn Lund har læst i gæstebogen med museumsgæsternes 4.000 forslag til 'truede ord'.

"Det populære ‘Reservat for truede ord’ i parken bag Nivaagaards Malerisamling har netop gennemgået en renovering og fremstår nu i sin anden udgave. Blandt gæsternes 4.000 forslag til truede ord har sprogprofessor Jørn Lund udvalgt 150 nye ord til reservatet. Og så har ordene fået nye flotte skilte," skriver Nivaagaards Malerisamling i en pressemeddelelse.

Siden 'Reservatet for truede ord' blev oprettet i 2015 er det blevet beundret og studeret af museets og parkens gæster, og ordentusiaster er strømmet til for at gå på vandring i de gamle ord. Reservatet har samtidig givet anledning til talrige forslag fra gæsterne til andre truede ord. På den baggrund oprettede museet tilbage i 2015 en gæstebog, hvor de besøgende har kunnet indskrive deres bud på truede ord, og i 2019 rundede gæstebogen 4000 forslag.

Kapp

Publiceret 01 September 2019 07:00