DEBAT:

Nationale test i skolen virker ikke

"Det er et helt klart nej fra mig. Væk med nationale test, de tager alt for meget af elevernes og min egen tid. Skolerne har værktøjerne til at klare vurderingerne uden tidskrævende nationale test," skriver debattøren i dette indlæg

Af
Charlotte Sander (S)

Børne- og skoleudvalget

Venstre i Fredensborg byråd slår i Amtsavisen på tromme for at bevare de nationale test i folkeskolen. Underligt, for de giver hverken elever eller lærere noget brugbart, de koster til gengæld dyrebar tid fra undervisningen.

Som lærer i en folkeskole er jeg tæt på de nationale test. En enkelt test kan sagtens løbe op i over en time, og testresultaterne er ikke særlig brugbare. Det, der virker, er vores målrettede undervisning i klassen, hvor vi også har prøver, test og vurderinger, der fint giver et indblik i, hvor eleven er.

De nationale test giver måleresultat på tværs af landet, ja, men det er test, der påviseligt er fejlbehæftede, og som ikke giver et retvisende billede.

Jeg kan ikke bruge til noget, hvordan mine elever er i forhold til elever i Thyborøn og Skive. Vi ser på den enkelte elev og lægger planer, der kan flytte den enkelte til et højere niveau, både hvad angår sociale kompetencer, fagligt niveau og trivsel.

Det er et helt klart nej fra mig. Væk med nationale test, de tager alt for meget af elevernes og min egen tid. Skolerne har værktøjerne til at klare vurderingerne uden tidskrævende nationale test.

Publiceret 23 June 2019 05:00