Viggo Johansen vises på Nivaagaard her i sommer. Pressefoto

Viggo Johansen vises på Nivaagaard her i sommer. Pressefoto

Viggo er klar på Nivaagaard

Viggo Johansens akvareller vises på Nivaagaard

I sommeren viser Nivaagaards Malerisamling en udstilling med skagensmaleren Viggo Johansens der levede fra 1851 til 1935. Akvarellerne er udlånt af Skagens Kunstmuseer og kan ses fra 27. juni til – 1. september.

"I godt 50 fine små studier har Viggo Johansen indfanget landskabet omkring Skagen og andre steder. Han anvender i nogle af værkerne farvet papir i forskellige grå nuancer, der giver ham mulighed for at skabe hvide partier med pigmentmættet gouache, der er vandfarve med en dækkende egenskab, og det får motiverne til at stå lysende frem. I tilknytning til udstillingen er der indrettet et tegneværksted, hvor publikum kan prøve kræfter med blyant og akvarel," skriver Nivaagaards Malerisamling i en pressemeddelelse.

Viggo Johansen var gift med Martha Johansen, som var kusine til Anna Ancher, og parret havde seks børn. Viggo Johansen har til dels stået i skyggen af andre kendte skagensmalere, men han var en del af kredsen og desuden professor på Kunstakademiet, hvor han også i mange år var lærer på Kunstakademiets skole for kvinder.

Publiceret 23 June 2019 10:00