Både takket være Danmarks Naturfredningsforenings indsats og Nordsjællands Park og Vej er mængden af henkastet affaldet faldet. Pressefoto

Både takket være Danmarks Naturfredningsforenings indsats og Nordsjællands Park og Vej er mængden af henkastet affaldet faldet. Pressefoto

Der flyder ikke så meget henkastet affald

Det går fremad med at få indsamlet henkastet affald i Fredensborg Kommune, viser ny rapport

Den nye årsrapport fra organisationen Hold Danmark Rent viser, at det går fremad med at få indsamlet henkastet affald i Fredensborg Kommune, og at borgerne generelt er tilfredse.

Siden 2015 har Hold Danmark Rent kortlagt henkastet affald i de danske kommuner. Samlet set er kommunen gået fra acceptabelt til fredsstillende og ligger nu flot sammenlignet med kommuner af samme størrelse.

Målingen som blev udført 24. og 25. april 2018 er i sagens natur et øjebliksbillede - og fra dag til dag kan billedet af affaldssituationen skifte med vejret og eventuelle store arrangementer.

Ros til kommunen

80 pct. af de personer, som medvirkede i undersøgelsen, er tilfredse med niveauet og har også rosende ord til kommunens renholdelsesindsats.

Hold Danmark Rent peger på følgende tre fokusområder, hvor der skal gøres en ekstra indsats for at nå samme niveau som i resten af kommunen: Fredensborg Station, Rasteplads Fredensborg Kongevej ved Fredtoften og Kokkedal over for McDonald's.

jesl

Publiceret 17 May 2019 10:00