Kim Højgaard Rasmussen fra Kokkedal er klar med sin tredje bog om forretningsmanden Finn Grabowski

Kim Højgaard Rasmussen fra Kokkedal er klar med sin tredje bog om forretningsmanden Finn Grabowski

Finn Grabowski på nye opgaver:

Kokkedal-forfatter udkommer med tredje bog

'Kuppet' er titlen på tredje roman i Kim Højgaard Rasmussens spændings-serie

I 2018 udkom de første to bøger 'Flammetræet' og 'Floden' i serien om den danske forretningsmand, Frank Grabowski, som påtager sig udfordrende arbejdsmæssige opgaver i Afrika.

I 'Kuppet', den tredje selvstændige bog i serien, skal Frank Grabowski, som stadig arbejder i den farmaceutiske sektor med bopæl i Elfenbenskysten, på forretningsrejse til Mali. Kombinationen af den politiske udvikling, som resulterer i et militærkup, og en række tilfældigheder medfører, at han pludselig befinder sig i en særdeles vanskelig og ubehagelig situation. En overraskende udvikling blandt de nye magthavere fører Frank ud på en meget farlig rejse, hvor hans erfaringer fra tidligere episoder kommer ham til gode.

Solidt kendskab til Afrika

I de mere end 30 år Kim Højgaard Rasmussen, der nu har fast bopæl i Kokkedal, har rejst, boet og arbejdet i Afrika, har han opbygget et særdeles solidt kendskab til livet på det afrikanske kontinent og ikke mindst til, hvordan man begår sig i det meget anderledes forretningsmiljø.

Når han skriver sine spændingsromaner, udnytter Kim sit store kendskab til kulturforskellene mellem Europa og Afrika, og han henter ofte idéer til bøgerne fra steder, personer og begivenheder i virkelighedens Afrika.

I Kuppet, som udkommer 4. april, har han brugt sine egne oplevelser fra tilstedeværelsen under et militærkup i Mali i 2012 som inspiration.

gs

FAKTA

Kim Højgaard Rasmussen er født i 1957, voksede op i Danmark og begyndte sin karriere som shippingelev i ØK.

Fra 1991 til 2012 og igen i 2015-2017 boede og arbejdede han, primært som direktør for private virksomheder, i Elfenbenskysten, Tanzania, Nigeria og Ghana.

Han er nu bosat i Danmark og arbejder som virksomhedskonsulent, forfatter og foredragsholder.

Publiceret 17 February 2019 10:00