Kunsthistoriske kurser i Nivå

Nivaagaard og Folkeuniversitet byder på to nye kurser i februar

Nivaagaards Malerisamling og Folkeuniversitetet i København giver borgere i Nivå og omegn mulighed for at fordybe sig i kunsthistorie, når dørene åbnes for to nye kurser til februar.

I Nivaagaards smukke rammer kan kursisterne tage med på rejse gennem kunstens historie.

Ét kursus fokuserer på Leonardo da Vinci og højrenæssancen, mens et andet stiller skarpt på den tyske ekspressionisme.

Da Vinci og kunsten

I år er det 500 år siden, at Leonardo da Vinci døde. Han var både maler, billedhugger og arkitekt og derudover kunstteoretiker, videnskabsmand og opfinder. Han forbindes med højrenæssancen og denne periodes store kunstnere.

I selskab med underviser Pia Høj kan man fordybe sig i Leonardo da Vincis kunstneriske virke og analysere berømte værker som 'Den sidste nadver', 'Mona Lisa' og 'Den Vitruvianske Mand'.

Kurset foregår ti torsdage fra 7. februar kl. 14.15-16.

Tysk ekspressionisme

Tysk ekspressionisme er forbundet med avantgardekunst, to verdenskrige og nazisme. I 1933 fik det nationalsocialistiske styre magten og satte en effektiv stopper for moderne kunst.

Mange kunstnere fik maleforbud, andre blev hånet og ydmyget på de berygtede udstillinger for 'Entartete Kunst', og deres værker blev fjernet fra museerne. Hvordan overlevede kunstnerne den undertrykkelse? Hvad skete der med værkerne?

Kunsthistoriker Merete Mørup giver svarene på dette kursus, der foregår fem tirsdage fra 19. februar, kl. 14.15-16.

Tilmelding til kurserne inklusive entré til Nivaagaard via www.fukbh.dk eller på tlf. 3532 8710.

jesl

Publiceret 19 January 2019 08:00