Rummet og månen er omdrejningspunkt for flere af januars workshops i Lousianas Børnehus. Foto: Kim Hansen

Rummet og månen er omdrejningspunkt for flere af januars workshops i Lousianas Børnehus. Foto: Kim Hansen

Vinteraften-værksteder i Louisianas Børnehus

I januar kan man i en række workshops dykke ned i værker

I årets første vintermåneder kan man i Lousianas Børnehus kl. 18-20 forfølge sin interesse for kunstneriske eksperimenter og dykke ned i værker på Louisiana.

Hver workshop indeholder en kort introduktion til en kunstner og en teknik, efterfulgt af et praktisk værksted.

Tirsdag 8. januar

Cecily Brown – Maleri med inspiration fra de gamle mestre. Se, hvordan kunsthistoriens store øjeblikke bruges som afsæt i Cecily Browns malerier og afprøv hendes teknik med livlige penselstrøg, hvor farver og figurer blendes samme.

Onsdag 9. januar

Salvador Dali og Max Ernst - Det surreelle maleri. Salvador Dali og Max Ernst har brugt Månen som motiv, og denne aften er der mulighed for at afprøve deres tilfældighedsmetoder med fundne materialer og utraditionelle sammensætninger med maleri på lærred.

Torsdag 10. januar

Robert Rauschenberg - Kosmiske silketryk. Spacefascinationen og Månen som et sted, man kunne rejse til, blev brugt af kunstnere som Robert Rauschenberg og Kiki Kogelnik i popkunsten. I værkstedet arbejdes med silketryk og månemotiver.

Tirsdag 15. januar

Cecily Brown – Monotypi-tryk. Når Cecily Brown løber tør i maleriet, bruger hun monotypi til at få nye idéer, som hun så tager med tilbage i maleriet. Prøv den spontane trykketeknik, hvor man maler på plexiglas og eksperimenterer med at fjerne farven igen, inden farven overføres på papir.

Onsdag 16. januar

Joseph Cornell – Surrealistiske mini-universer. Som andre surrealister arbejdede Cornell med fundne materialer, utraditionelle objekter og udklip i små intime rum. I værkstedet skal der iscenesættes egne fortællinger i trææske.

Torsdag 17. januar

Månen som symbol – koldnålsradering. Skitser og indtryk fra udstillingen Månen indridses på kobberplader, der forvandles til fine, små tryk på grafikpressen.

Flere workshops og tilmelding på www.louisiana.dk. Pris pr. workshop: 135kr. inkl. kaffe, te og materialer.

Publiceret 06 January 2019 09:00