Louisiana vil vise en del af Per Kirkebys skulpturer i udstillingen. Pressefoto

Louisiana vil vise en del af Per Kirkebys skulpturer i udstillingen. Pressefoto

Per Kirkeby mindes med stor udstilling i 2020

Louisianas samling tæller værker fra kunstnerens første år til de allersidste

Per Kirkeby (1932-2018) er en af de absolutte hovedpersoner i Louisianas samling, som tæller værker af kunstneren fra den første begyndelse til hans allersidste år.

En af hans bronzeskulpturer har permanent holdt hjørnet på den store plæne tæt på Henry Moore i museets skulpturpark, og den gamle villa er fra tid til anden et længerevarende hjemsted for et større udvalg af kunstnerens malerier.

Nu mindes han med en stor udstilling, som vises i foråret 2020. Udstillingen, der er tilrettelagt af Louisianas direktør Poul Erik Tøjner, handler om Kirkebys bronzeskulpturer og om kunstnerens arbejde med figur og rum - noget, der også optog ham levende i maleriet i begyndelsen af 1980erne.

Udstillingen vil vise hovedparten af Kirkebys skulpturer med indlån fra nær og fjern, nogle steder i samspil med enkelte malerier og tegninger, herunder med udblik til de valgslægtskaber i kunsthistorien, som var så typiske for den intellektuelle spændvidde i kunstnerens blik på verden, skriver Louisiana i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os til at vise en side af Kirkebys kunst - skulpturværket - som vi nærmest umærkeligt har fået et helt selvfølgeligt forhold til. De står bare der i parken og optræder her og der i samlingen med største naturlighed. Men nu forsøger vi at skrive fortællingen om, hvad der egentlig er på færde i disse mørke ansamlinger af stof, i lyset af, nå ja, alt det lys, der strømmer ud af mandens billeder,” siger Poul Erik Tøjner i pressemeddelelsen.

Poul Erik Tøjner har udgivet flere bøger om og med den danske kunstner – blandt andet 'Per Kirkeby – Maleri' og 'Per Kirkeby – Skulptur', og i 2002 stod han for den store udstilling om popkunstneren Per Kirkeby, ’122 x 122 Maleri på masonit’, med værker fra 1960'erne og 1970'erne og i 2008 en stor retrospektiv udstilling.

Publiceret 24 December 2018 10:00