En skilinje på NGG SportsCollege. Det er det nyeste tilbud til elever på gymnasieuddannelsen. Pressefoto

En skilinje på NGG SportsCollege. Det er det nyeste tilbud til elever på gymnasieuddannelsen. Pressefoto

Ny skiuddannelse på NGG SportsCollege

Nordsjællands Grundskole og Gymnasium giver nu eleverne i gymnasiet mulighed for at blive uddannet skiinstruktør

Uddannelse Kulde, klart vejr og skipister så langt øjet rækker.

Det er nogle af ingredienserne i den nye skilinje på NGG SportsCollege. Udover at give eleverne mulighed for at kombinere træning på højt niveau med en ungdomsuddannelse kan eleverne også få en uddannelse som skiinstruktør, en praktikplads eller et job på de sneklædte tinder.

”Et af målene med SportsCollege er at give eleverne flere kompetencer end de rent faglige. På skilinjen er der med det nye tiltag med instruktøruddannelsen mulighed for at komme i job efter afslutningen af gymnasiet, hvis man har brug for et sabbatår. En anden mulighed er at få bevis på sine kompetencer inden for formidling,” fortæller koordinator af NGG SportsCollege, Thomas Thrane.

Undervisning i udlandet

Instruktøruddannelsen på NGG består af undervisning i skiteknik, cardio og styrketræning. Derudover foregår træningen tre til fire uger om året på ski i Frankrig, Østrig, Norge og Sverige. Det er her, eleverne har mulighed for at aflægge eksamen i uddannelsen som skiinstruktør. Derudover er der mulighed for praktikperioder i vinter- og påskeferien.

Den særlige skilinje er etableret i samarbejde med Rasmus Næblerød, som er primus motor på linjen. Rasmus er udover er at være lærer på NGG også en del af det danske landshold for alpinski og ansvarlig for instruktøruddannelsen i Den Danske Skiskole. Han ser kombinationen med uddannelse og professionel træning på SportsCollege som en ultimativ mulighed for at sikre, at eleverne opretholder fysisk træning, mens de går i gymnasiet.

”Man ser ofte, at træningen går i glemmebogen, når de unge starter på en ungdomsuddannelse. Det er et tab for den unge og potentielt også for elitesporten. Som professionel forsøger jeg selv at træne hver dag, fordi det er vigtigt at holde sig i god form og for at undgå skader. Det er særligt vigtigt for sportsudøvere, men også for unge generelt for at skabe balance i deres liv mellem skole og sporten,” siger han.

Publiceret 20 December 2018 09:00