J. P. Trap udgav ”Statistisk-topografisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark” i 1858-60.

J. P. Trap udgav ”Statistisk-topografisk Beskrivelse af Kongeriget Danmark” i 1858-60.

DEBAT:

Svar på læserbrev om Trap Danmark

"Jeg anerkender, at Jens Erik Christiansen ikke er enig heri; men selvom vores arbejde ikke er hastværk, så kan Trap Danmark ikke bruge mere tid på denne faglige diskussion," skriver debattøren i dette indlæg

Af chefredaktør, dr.agro. Niels Elers Koch, Trap Danmark, Agern Allé 13, Hørsholm

Jens Erik Christiansen spørger i et debatindlæg i Fredensborg.Lokalavisen.dk den 17. november: "Er Trap Danmark hastværksarbejde?"

Til det kan jeg klart svare nej.

Det tager os 1½-2 år at beskrive hver kommune. Det koster i gennemsnit 2 mio. kr. i fondsmidler pr. kommune og involverer for hver kommune mellem ca. 150 og 200 lokale og nationale fageksperter.

Ikke desto mindre har Jens Erik Christiansen fundet nogle fejl i vores beskrivelse af Fredensborg Kommune, hvilket vi er taknemmelige for. De er rettet i vores bog om kommunen og vores digitale udgivelser.

Når en læser påpeger fejl, så kontrollerer vi altid med vores faktatjekkere og fagredaktører samt om nødvendigt også med vores fageksperter og fagkonsulenter, om der virkelig er tale om fejl. Det har vi naturligvis også gjort grundigt i dette tilfælde. Jeg kan således se, at Jens Erik Christiansens henvendelser til Trap Danmark alene i min mailboks har givet anledning til 48 mails til nu.

I den forbindelse har vi kunnet konstatere, at Jens Erik Christiansen fx er uenig med vores fagkonsulent for stednavne professor emeritus, dr.phil. Bent Jørgensen om oprindelsen til bebyggelsesnavnet Nivå.

Vi har valgt at stole på stednavneforskeren professor Bent Jørgensen. Jeg anerkender, at Jens Erik Christiansen ikke er enig heri; men selvom vores arbejde ikke er hastværk, så kan Trap Danmark ikke bruge mere tid på denne faglige diskussion. Den må fortsætte i andet regi, og så opdaterer og retter vi naturligvis, hvis fageksperterne kommer til et andet resultat.

Publiceret 23 November 2019 08:00