Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg solgt til Sjællandske Medier

Politikens Lokalaviser har solgt 13 ugeaviser - heriblandt Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - til Sjællandske Medier

Sjællandske Medier overtager 13 nordsjællandske ugeaviser i blandt andet Fredensborg, Hørsholm, Frederikssund, Hillerød, Furesø, Gribskov og Halsnæs, fra Politikens Lokalaviser og udgiver herefter 49 ugeaviser fra Gilleleje i nord til Møn i Syd.

Det oplyser JP/Politikens Hus, der ejer Politikens Lokalaviser, i en pressemeddelelse.

"Med overtagelsen af Politikens Lokalavisers nordsjællandske ugeaviser styrker vi vores muligheder for at nå alle sjællændere med vores udgivelser. Det er en stor dag for Sjællandske Medier," siger formanden for Sjællandske Medier, Niels Jørgen Hansen i pressemeddelelsen.

De nyerhvervede aviser har tilsammen 300.000 læsere, og dermed vil Sjællandske Medier fremover nå ud til godt en million ugeavislæsere hver uge.

Sjællandske Medier har også fire dagblade, DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt og Sjællandske, der dagligt er i kontakt med 160.000 læsere.

Overtagelsen af de 13 ugeaviser og erhvervsavisen finder sted fra årsskiftet.

Journalistisk vigtige

Købet markerer et stort skridt i Sjællandske Mediers ambition om at dække hele Sjælland med nærværende og vedkommende lokaljournalistik, lyder det fra Jens Nicolaisen, der er adm. direktør i Sjællandske Medier.

"Vi overtager 13 veldrevne lokale ugeaviser og en erhvervsavis, som alle er journalistisk vigtige og som gør en forskel for det lokale samfund og demokrati. De er pænt overskudsgivende, og hver især har den førende lokale position annoncemæssigt i et område med Danmarks stærkeste købekraft. De supplerer vores egen portefølje af økonomisk sunde ugeaviser rigtig fint, og vi får samtidig gode muligheder for at skabe en endnu stærkere ugeavisforretning i kraft af den samlede markedsposition og de mange kompetente medarbejdere, der nu bliver en del af Sjællandske Medier," siger Jens Nicolaisen.

Sælger med vemod

Hos Politikens Lokalaviser konstaterer bestyrelsesformand, Stig Kirk Ørskov, at der er behov for konsolidering på uge-avismarkedet for at skabe forudsætningen for langsigtet økonomisk bæredygtighed.

"Det er selvsagt med vemod, at vi nu siger farvel til vores sjællandske ugeaviser. Vi har været stolte ejere af ugeaviserne og har glædet os over at kunne bidrage til den lokale oplysning og det lokale demokrati. Men konsolidering er en forudsætning for langsigtet økonomisk bæredygtighed i dette marked. Da lokaljournalistik er selve omdrejningspunktet for Sjællandske Medier, er det oplagt, at det netop er her, konsolideringen sker. Vi er ikke i tvivl om, at vores sjællandske ugeaviser overta-ges af en virksomhed, som vil kere sig om lokaljournalistikken og nu får den nødvendige slagkraft til den fortsatte udvikling af den lokale ugeavisjournalistik," siger Stig Kirk Ørskov i pressemeddelelsen.

De 12 jyske ugeaviser, som Politikens Lokalaviser hidtil har udgivet i og omkring Aarhus, organiseres fremover i regi af Jyllands-Posten.

Publiceret 20 November 2019 12:00