Roskilde Festivalen er anested for en masse madspild, som Madkassen i Humlebøæ kan få glæde af. Foto: Kim Adrian

Roskilde Festivalen er anested for en masse madspild, som Madkassen i Humlebøæ kan få glæde af. Foto: Kim Adrian

Festivalspild gavner lokale frivillige

Frivillighedsprojektet Madkassen i Humlebæk samarbejder med gigantiske Roskilde Festival

Det er svært at undgå madspild på en stor begivenhed som Roskilde Festival, hvor 100.000 mennesker skal have noget at spise over en uge.

Festivalen har derfor lavet aftaler med nogle af de store aktører inden for madspild - og nu er Madkassen i Humlebæk også en af de madspilds-aktører, den store festival ringer til.

"Det er sjovt at være frivillig i Madkassen, når man pludselig bliver ringet op af Roskilde Festival, som spørger om vi ikke har lyst til at hente nogle overskudsvarer. Så nu sender Madkassen korteger afsted til Roskilde for at hente gode friske varer hjem til vores borgere.

2400 madrationer

Madkassen uddeler madvarer, der er tæt på udløbsdato eller har en beskadiget emballage og deler omkring 2400 madrationer ud om året. Det svarer til mere end 4000 kg mad. Samtidig vil organisationen gerne sætte fokus på madspild i private husholdninger. For hvert år smider Danmark 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Husholdningernes andel udgør ifølge Miljøministeriet 260.000 ton pr. år.

Madkassen har to uddelingssteder, hvor man kan hente mad fem dage om ugen. Det sker i Frivilligcenter Fredensborg, Teglgårdvej 423A, 3050 Humlebæk, hver mandag, onsdag og fredag mellem kl. 17-18. Og i Nivå Nu, Nivåhøj 55, 2990 Nivå, hver tirsdag og torsdag mellem kl. 13 -14.

Mangler folk til udvidelse

Madkassen skriver i en pressemeddelelse, at den har til hensigt at at udvide med afdelinger i resten af Fredensborg Kommune med afdelinger i Kokkedal og Fredensborg.

"Specielt i Kokkedal har vi erfaret, at der er et behov. Men det har indtil nu knebet lidt med at få tid til at organisere os," hedder det i pressemeddelelsen.

Madkassen fungerer 100 procent på frivillighed og kan for tiden trække på ca. 30 frivillige.

"Vi skal være flere, hvis vi skal udvide. Det kræver også flere leverandører og samarbejdspartnere. Men behovet er der, både for hjælpen til den enkelte borger, men også for at mindske madspild," skriver Madkassen i pressemeddelelsen.

Publiceret 20 September 2018 09:00