Morten Messerschmidt vil bruge Fredensborgkredsen som springbræt til sin tilbagevenden til Folketinget.

Morten Messerschmidt vil bruge Fredensborgkredsen som springbræt til sin tilbagevenden til Folketinget.

Lokal DF-kandidat om Messerschmidt:

“Et vanvittigt scoop”

Lokalforeninger i Hørsholm og Fredensborg svært tilfredse med deres prominente folketingskandidat

Af
Fred Jacobsen

OPDATERET kl. 22.15

37-årige Morten Messerschmidt blev her til aften som ventet valgt som Dansk Folkepartis kandidat i Fredensborgkredsen til det kommende folketingsvalg. Det skete på et opstillingsmøde på rådhuset i Hørsholm, som lokalforeningerne i Hørsholm og Fredensborg stod for.

"Det er et vanvittigt scoop. Det siger jeg både som lokal formand og som medkandidat," sagde DF's Glen Madsen fra Hørsholm forud for valget af Messerschmidt.

Glen Madsen er ud over medlem af byrådet i Hørsholm også partiets folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds og stiller op i Frederikssundkredsen.

“Man kunne tænke, at så bliver mine chancer mindre. Men Messerschmidt kan trække en masse stemmer til - og jeg skal bare ud at føre min valgkamp,” siger Glen Madsen til Ugebladet.

Hver femte stemte på ham

Morten Messerschmidt var medlem af Folketinget fra 2005 til 2009 var i 2014 den helt store stemmesluger ved valget til Europaparlamentet. Han fik 465.748 stemmer. Det vil sige, at hver femte dansker, der deltog i valget, stemte på ham.

Sygeorlov og svindelsag

Den ny kandidat i Nordsjællands Storkreds' Fredensborgkreds tumler i EU-sammenhæng fortsat med nogle sager om muligt misbrug af EU-midler i fonden Feld og partialliancen Meld, som er en sag, EU's antisvindelenhed Olaf er i gang med at undersøge.

Morten Messerschmidt var på sygeorlov fra oktober 2016 efter et ildebefindende og gentoptog sit politiske virke for et år siden.

Glen var tæt på

Glen Madsen var DF's kandidat i Helsingørkredsen ved Folketingsvalget i juni 2015. Han fik 1743 stemmer og var tæt på at snuppe partiets tredje mandat efter Pia Adelsteen og Malene Harpsøe.

Glen Madsen blev ved kommunalvalget valgt til byrådet i Hørsholm.

“Det er min første periode som folkevalgt, så jeg har fortsat meget at lære. Og Messerschmidt er en, jeg kan lære noget af,” siger Glen Madsen.

Også lokalformand for DF i Fredensborg, Flemming Rømer, er svært tilfreds med Messerschmidts kandidatur.

"Jeg kender Morten som en utrolig kompetent og dygtig politiker, og jeg er sikker på, at hans opstilling her i kredsen vil være med til at sikre, at DF får et godt valg i Nordsjælland," siger Flemming Rømer i en pressemeddelelse.

Publiceret 30 May 2018 12:00