Ifølge eb.dk skulle den 20-årige skuddræbte fra Nivå sammen med to venner i dag have siddet på anklagebænken i en sag om at videreføre banden Loyal To Familia, der blev forbudt sidste år. Retsmøde er nu aflyst. Foto: Localeyes.dk

Skuddræbt tiltalt for at bryde LTF-forbud

Rungsted-skyderiets 20-årige offer skulle i dag have været i retten i sag om videreføre den forbudte bande Loyal To Familia i Nivå med to venner. Det skriver Ekstra Bladet

Den 20-årige mand fra Nivå, der lørdag blev skuddræbt på Rungsted Strandvej, skulle i dag tirsdag være mødt i Retten i Helsingør, hvor han var sammen med to venner sad tiltalt i en sag om at videreføre den nu forbudte bande Loyal To Familia.

Det skriver Ekstra Bladet og oplyser, at forsvarerne for de tre tiltalte unge har bedt retten om at aflyse dagens retsmøde, hvor der efter sigende skulle være faldet dom.

"Det er for tæt på. De tre tiltalte kendte hinanden rigtigt godt og var gode venner. Det ville være upassende, at gennemføre retsmødet, når han døde i lørdags. Vennerne er meget berørte af det," siger advokat Mai-Brit Storm Thygesen til ekstrabladet.dk. Hun er forsvarer for den ældste, en 24-årig mand.

Nægtede sig skyldig

Avisen skriver, at sagen startede i januar, og retsmødet tirsdag skulle have været det fjerde og sidste retsmøde. Ifølge tiltalen videreførte de tre tiltalte LTF-banden efter forbuddet ved at adskillige gange at have opholdt sig i en baggård til spillestedet ’Chancen’ i Nivå Center, hvor de solgte hash, brugte LTF-kasketter med bogstavet ’F’ og LTF-håndtegn og havde vagter, der skulle sikre dem mod politiet.

De tiltalte nægtede sig alle skyldige, da sagen startede i januar.

Ekstra Bladet skriver, at da politiet slog til mod de tre 20. september sidste år, havde den nu afdøde 20-årige 11 gram hash på sig, og i deres bil lå knapt 13 gram hash.

Hash til eget forbrug

I retten forklarede den 20-årige, at han havde haft tilknytning til Loyal To Familia i fire-fem måneder, men forlod gruppen en måneds tid før bandeforbuddet. De tre var barndomsvenner fra Nivå, og baggården i Nivå Center blot var et sted, hvor de ’hang ud’ uden forældrenes opsyn.

Ifølge avisen nægtede den 20-årige, at han solgte hash i baggården, og at hashen alene var til eget forbrug.

team

Publiceret 09 April 2019 10:45