Fartkontrol. Arkivfoto.

Fartkontrol. Arkivfoto.

Nordsjællands Politi tager 770 fartsyndere på 24 timer

Én del af fartsynderne blev noteret i Fredensborg, hvor politiet foretog kontrol i onsdags

I alt 770 personer blev notoret, da Nordsjællands Politi forleden foretog en hastighedskontrol i hele 24 timer i Nordsjælland. En del af fartsynderne blev noteret for at overtræde hastighedsbegrænsningerne i Fredensborg, hvor en af politiets lasermålere var placeret.

Det skete onsdag 3. april fra klokken 00.00 til 23.59 hvor politiet blandt andet i Fredensborg foretog hastighedsmålinger i forbindelse med en målrettet og koordineret hastighedsindsats på tværs af Europa.

Kontrollen medførte, at 770 bilister blev taget for at køre for stærkt, og 153 af dem kan forvente et klip i kørekortet, da de kørte mere end 30 procent for stærkt. Yderligere 13 står til betinget frakendelse af kørekortet, da deres hastighed blev målt til mere end 60 procent over hastighedsbegrænsningen eller over 150 km/t.

Og det bekymrer politikommissær Nick Gall, der er leder af Operativ Færdselssektion i Nordsjællands Politi.

"Det er aldeles uacceptabelt, at så mange bilister kører for stærkt, når hastighed netop er en af de største årsager til færdselsuheld. Hastighedsbegrænsningerne er til af en grund, og det er dybt bekymrende, at bilisterne ikke overvejer, at de udsætter både dem selv og andre for unødig livsfare, hver gang de kører for hurtigt," siger han i en pressemeddelelse

Hastighed er årsagen til eller én af årsagerne til en tredjedel af de færdselsulykker, som ender med dødelig udgang. Hele denne uge er der derfor en landsdækkende indsats med fokus på hastighed, hvor Nordsjællands Politi på udvalgte risikostrækninger måler hastighed med blandt andet laser og ATK-udstyr.

Nick Gall mener, at det er vigtigt at politiet fortsætter med at foretage fartkontroller.

"Den højeste måling var på 184 km/t, og når man kører så stærkt, bliver ens standselængde øget betragteligt, og der skal ikke meget til, før man ikke når at reagere, hvis der sker noget uhensigtsmæssigt i trafikken. Resultatet af denne ene dag viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi fortsat har fokus på hastighed, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at forbedre uheldsstatistikken, siger han.

Nordsjællands Politi fortsætter resten med øget fokus på hastighed med håbet om ikke at registrere samme høje antal fartsyndere, som det var tilfældet onsdag. Også i fremtiden vil Nordsjællands Politi foretage målrettede hastighedskontroller bredt henover døgnet med henblik på at skabe sikre veje for trafikanterne.

Publiceret 05 April 2019 15:02