Brandfolk blev angrebet med fyrværkeri, da de ville slukke brand i en container.

Brandfolk blev angrebet med fyrværkeri, da de ville slukke brand i en container. Foto: Mostphotos

Truet med kanonslag:

Ville stoppe angreb på brandfolk

Lille brand i Nivå fik 10-12 unge til at angribe brandfolk og true en mand, der ville forhindre ballade

Af
Fred Jacobsen

Egentlig var det en ganske lille brand, brandfolkene fra Nordsjællands Brandvæsen kl. 1.36 Nytårsdag rykkede ud til Islandshøjparken i Nivå for at slukke. Sådan en, det vil tage ti minutter at få styr på.

Men det blev meget mere end det. For da brandfolkene kom for at gøre deres job - slukke ilden fra et efterladt fyrværkeribatteri, der havde bredt sig til en container med pap - blev de beskudt med fyrværkeri.

Ifølge vagtchef Dyre Sønnicksen fra Nordsjællands Politi dukkede 10-12 unge op og angreb brandmændene ved at skyde med fyrværkeri efter dem. Og da en 58-årig beboer i kvarteret, en mand, forsøgte at tale flokken af unge til ro, blev denne truet med et kanonslag.

Det var også den 58-årige, der kontaktede politiet.

"Brandfolkene trak ind bag deres køretøjer, da de blev beskudt, og så forsvandt de unge. De var der ikke, da vi kom til stedet," oplyser vagtchefen.

Sprængte postkasser

Branden fra et efterladt batteri var bare én af cirka 20 af den slags, der måtte rykkes ud til i hele politikredsen nytårsaften, som også bød på 20-25 sprængte postkasser samt fem tilfælde af nødblus, der ulovligt blev fyret af.

Desuden fortæller vagtchefen om en del hunde, der var blev bange og stukket af hjemmefra under nytårsskyderiet og som politiet måtte hjælpe med at finde hjem.

Publiceret 01 January 2019 10:07