Yderligere fem dømt for knivstikkeri

Fem mænd skal i fængsel mellem otte og 14 måneder for knivstikkeri i Humlebæk i marts

Fem mænd i alderen 20-27 er i dag blevet idømt fængsel på mellem otte og 14 måneders fængsel for i forening at have overfaldet en 57-årig mand og hans svigersøn i Humlebæk Centret den 20. marts i år.

De strenge straffe viser ifølge specialanklager Margit Wegge fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, at der bliver set med stor alvor på ubegrundet vold begået af flere mod flere personer, især når der er brugt kniv.

De dømte, som alle har tilknytning til Loyal to Familia (LTF) blev samtidig idømt forbud mod at opholde sig i store dele af Humlebæk mellem to-og-et-halvt og fire år. Fire af de fem dømte fik også forbud mod at opholde sig i store dele af Nivå mellem to-og-et-halvt og fire år.

Forbuddet følger af Straffelovens §79a stk.1, 2. pkt., der blev indført for et år siden for at sikre, at det er de lovlydige borgere, og ikke rockere og bander, der sætter dagsordenen i et boligkvarter.

Selvom retten ikke fulgte anklagemyndighedens påstand om udstrækningen af opholdsforbuddet, er Margit Wegge tilfreds med, at retten har nedlagt opholdsforbud i det boligområdet, hvor overfaldet foregik og i et boligområde i nærheden, hvor medlemmer af det tidligere LTF er kendt for at opholde sig.

Tre øvrige tiltalte er tidligere blevet dømt i sagen. De fik alle fængselsstraf og opholdsforbud i en stor det af Humlebæk og Nivå.

Alle otte tiltalte har anket dommen til Østre Landsret.

Publiceret 21 December 2018 14:23