Arkivfoto: Peter Mailand

Arkivfoto: Peter Mailand

Helt unge kan stå bag indbrudsbølge i Fredensborg

Nordsjællands Politi vil sigte en gruppe unge for en række indbrud i Fredensborg

December er normalt højsæson for indbrud, men i løbet af de seneste uger er en regulær indbrudsbølge skyllet ind over Fredensborg.

Alene i sidste uge blev der anmeldt otte indbrud, og samlet er der anmeldt mindst 30 indbrud i hele kommunen frem til midten af december. Det fremgår af døgnrapporterne fra Nordsjællands Politi.

Det er blandt andet gået ud over to villaejere på Soldalen i Nivå, der begge havde indbrud sidste mandag. Ved det ene indbrud blev der stjålet nogle kontanter, og ved det andet indbrud, var der ikke overblik over, hvad der var blevet stjålet, da sagen blev anmeldt til politet.

Og meget tyder på, at det er en gruppe helt unge der, omkring den kriminelle lavalder på 15 år, der står bag en del af de mange indbrud. Det oplyser vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, der er leder for afdelingen, der efterforsker indbrud.

"Det er en gruppe unge der bor på center Sandholm og center Gribskov, som i første omgang påstod, at de alle var under 15 år. Derfor blev de afhørt sammen med de officielle myndigheder," siger han til Uge-Nyt.

Da de alle påstod, de var under den kriminelle lavalder på 15 år kan politiet derfor ikke rejse sigtelse mod dem. Inden de blev løsladt igen foretog politiet dog en aldersbestemlse på dem,d er viste, at de alle var mindst 15 år. Men efter de blev løsladt, flygtede de til Sverige, oplyser Lau Lauritzen til Uge-Nyt.

"Vi har samlet en del sager på dem, så nu rejser vi over og sigter dem," siger han.

Publiceret 18 December 2018 06:00