Fra venstre er det Morten Ulmann, Jens Bojsen-Møller, Esther Bojsen-Møller og Kim Hyttel, der er på en 6. plads efter første runde i 2. division.
Fra venstre er det Morten Ulmann, Jens Bojsen-Møller, Esther Bojsen-Møller og Kim Hyttel, der er på en 6. plads efter første runde i 2. division.
Sejlsportsligaen.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sletten Bådeklub med i Sejlsportsligaen i år

Det blev til en 6. plads i første sejlads, og næste weekend venter endnu en dyst i Brejning

Af Bo Hilsted

Sejlsportsligaen er en slags DM liga for klubhold, hvor der er 36 klubhold fordelt på 1. og 2. division, og den kører på fjerde sæson, hvor der i øvrigt er mulighed for at deltage i en Europæisk Champions League, for vinderen af ligaen. Sletten Bådeklub er med for første gang i denne sæson.

”Det er noget nyt for sejlsport i Europa, at man har kunnet gå sammen om én bådtype, men det er godt for sporten, for det samler på tværs af landene,” fortæller Jens Bojsen-Møller, der er holdleder og tovholder på projektet.

”Der sejles 4 stævner om året og efter sæsonen kåres en vinder i hver division. Vi er trådt ind i 2. division, og gør vi det godt rykker vi op i 1. division næste år.”

Der sejles op til 17 sejladser på en weekend. Det er korte og meget intensive sejladser på 15 minutter med 6 både, og herefter byttes besætningerne ud i bådene, fire mand pr. sejlads med op til fire ekstra sejlere, der kan byttes ud.

”Udfordringen er, at det er svært få de samme til at komme til alle fire sejladser, men jeg regner med, at når først vi får skubbet det i gang, skal det nok blive sjovt og attraktivt,” fortsætter Bojsen-Møller, der selv er tidligere elitesejler med OL-bronze i Barcelona som et meget fornemt resultat.

”Båden er en J70, skaffet via en privat donation, og alle medlemmer kan få lov til at sejle i den, især håber vi, at vi kan bibeholde de unge menneskers interesse for sporten efter optimistjolletiden,” slutter Jens Bojsen-Møller.

 

Publiceret: 15. Juni 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere