Hanne Berg (SF). Arkivfoto.
Hanne Berg (SF). Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SF: Borgerne skal kunne stille forslag i byrådet

Hanne Berg (SF) vil give borgerne mulighed for at tage enkeltsager op

Børne- og Skoleudvalgsformand i Fredensborg Kommune, Hanne Berg (SF), vil give borgerne bedre mulighed for at deltage i det nære demokrati. Derfor foreslår hun, i anledning af Grundlovsdag, at borgere i Fredensborg Kommune skal kunne tage enkeltsager op i byrådet via borgerdrevne forslag, så de selv kan være med til at skabe konkrete forandringer i nærmiljøet og styrke demokratiet.

Vil styrke udviklingen

“Det vil styrke udviklingen af vores kommune, hvis borgerne får bedre mulighed for at pege på, hvor der er problemer og komme med løsningsforslag. Mange små initiativer tages allerede i dag af folk, som bliver utålmodige og derfor selv skaber resultater – for eksempel som gruppen 'Mere Liv i Nivå Bymidte' har gjort ved at bygge en lege- og grillplads ved siden af Nivå Bibliotek”, siger Hanne Berg.

Men større initiativer kræver kommunens handlekraft – og nu kan borgerne altså være med til at sætte forslag til behandling i Fredensborg byråd, hvis SF's forslag bliver vedtaget.

“I SF har vi helt siden 90'erne drøftet, hvordan man kan styrke borgerinddragelsen og vi har flere gange foreslået Folketinget at vi styrker muligheden for borgerinitiativer. Nu stiller vi forslaget i vores kommune”.

Publiceret: 15. Juni 2017 09:00
Leveret af Favrskovposten

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt